Κράτα ζωντανή την αγορά της γειτονιάς σου

shopping-local
Ετικέτες

Βοηθάμε να κρατηθεί ζωντανή την αγορά της γειτονιάς μας.

Αγοράζουμε προϊόντα  και υπηρεσίες από τα καταστήματα της πόλης μας στην COVID και μετά εποχή.

Το ξέσπασμα του COVID-19 έχει πλήξει πολλούς ανθρώπους, οικογένειες και επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο. Έχει οδηγήσει πολλές συνοικιακές επιχειρήσεις σε δύσκολες στιγμές, εξαιρετικά ζωτικής σημασίας για την επιβίωσή τους.Πάρα πολλές επιχειρήσεις αναγκάστηκαν να κλείσουν προσωρινά, άλλες έπρεπε να μειώσουν ή να αλλάξουν εντελώς τις δραστηριότητές τους. Παρόλο που αισθανόμαστε αδύναμοι  και ανίσχυροι σε μια εποχή με  οικονομική πίεση και ανησυχία για το μέλλον, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να υποστηρίξουμε τις τοπικές επιχειρήσεις της πόλης που ζούμε.

Αν πρέπει να αγοράσουμε κάτι ή χρειαζόμαστε μια υπηρεσία, ας προτιμήσουμε πρώτα ένα συνοικιακό κατάστημα. Γιατί;

Στηρίζουμε την επιβίωσή  τους 

Η επιχειρηματικότητα οδηγεί την οικονομική ευημερία  της περιοχής  και τροφοδοτεί την καινοτομία. Φέρνουν ανάπτυξη και καινοτομία στις κοινότητές μας. Τα μικροκαταστήματα παρέχουν απασχόληση και δημιουργούν επιχειρηματικές ευκαιρίες. Όταν ψωνίζουμε σε μικρές επιχειρήσεις, υποστηρίζουμε την επιβίωση και τα επαγγελματικά  όνειρα των Ελ. Επαγγελματιών της περιοχής μας. Βοηθάμε να  βρούμε το μαγαζί τους ανοικτό  και την επόμενη μέρα.

Οι μικρές επιχειρήσεις δημιουργούν θέσεις εργασίας

Οι μικρές επιχειρήσεις δημιουργούν θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Σε ορισμένους τομείς, παρέχουν καλύτερους μισθούς και οφέλη από ό, τι οι αλυσίδες. Η προστασία αυτών των επιχειρήσεων σημαίνει τη διατήρηση των εργαζομένων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας καθώς αυτές μεγαλώνουν.

Παρέχουν εξατομικευμένη εξυπηρέτηση πελατών

Οι  ιδιοκτήτες των τοπικών επιχειρήσεων ενδιαφέρονται για τους ανθρώπους στις γειτονιές που εξυπηρετούν. Είναι αυτά που κάνουν τις πόλεις μας ξεχωριστές και μοναδικές. Μας γνωρίζουν προσωπικά, μας προσφωνούν με το όνομά μας, μας λένε καλημέρα κι ας μην αγοράζουμε από εκείνους, ρωτάνε για μας. Παρέχουν συχνά εξαιρετική, εξατομικευμένη και μερικές φορές απροσδόκητα προσωποποιημένη εξυπηρέτηση πελατών.

Μένουν τα χρήματα στην πόλη μας

Οι τοπικές επιχειρήσεις είναι απαραίτητες για την οικονομία μας. Σε σύγκριση με τα καταστήματα αλυσίδων, οι τοπικές επιχειρήσεις ανακυκλώνουν ένα μερίδιο των εσόδων τους πίσω στην τοπική οικονομία, εμπλουτίζοντας έτσι την πόλη μας και κάνοντας τη να ευημερεί.Στηρίζοντας τις τοπικές επιχειρήσεις εξασφαλίζεται η  καινοτομία, η ανταγωνιστικότητα και η  ευελιξία καθώς τα προϊόντα τους προσαρμόζονται και ανταποκρίνονται στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Δημιουργούνται σχέσεις μεταξύ των τοπικών επιχειρήσεων

Οι τοπικές μικρές επιχειρήσεις χρησιμοποιούν τα αγαθά και τις υπηρεσίες κι  άλλων τοπικών επιχειρήσεων, όπως τράπεζες και καταστήματα λιανικής ή χονδρικής. Αυτό δημιουργεί κοινωνικές και οικονομικές σχέσεις μεταξύ κατοίκων, άλλων ιδιοκτητών επιχειρήσεων, σχολείων και «αρχόντων» της κοινότητας.

Αυξάνονται οι επισκέπτες της πόλης μας

Οι μικρομαγαζάτορες  και οι πάροχοι υπηρεσιών μπορούν να προσφέρουν μοναδικά αγαθά και εμπειρίες που δελεάζουν τους επισκέπτες της αγοράς της πόλης  μας, ενισχύοντας έτσι την τοπική οικονομία.

Βοηθάμε και το περιβάλλον

Επειδή οι μικρές επιχειρήσεις προσφέρουν τοπικά προϊόντα, το αποτύπωμα άνθρακα για τη συσκευασία, τη μεταφορά αλλά και για τις μετακινήσεις προμηθειών και αγορών μειώνεται.Από την άλλη, οι κάτοικοι της περιοχής δεν χρειάζεται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητό τους  ή τα μέσα συγκοινωνίας σε άλλη περιοχή για να βρουν αυτό που χρειάζονται.

Υγιής ανταγωνισμός

Σε μια αγορά δεκάδων ή χιλιάδων μικρών επιχειρήσεων είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλιστεί η καινοτομία και οι χαμηλές τιμές μακροπρόθεσμα.

Αγοράζοντας από τη γειτονιά, από την πόλη μου αισθανόμαστε καλά!

Οι τοπικές επιχειρήσεις χτίζουν ισχυρές σχέσεις διατηρώντας ζωντανά τα κέντρα πόλεων τους, συνδέοντας γείτονες, συσφίγγουν τον κοινωνικό ιστό συμβάλλοντας έτσι σε μια ζωντανή αγορά στη γειτονιά μας.

 

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ:CDL TOUR 

ΠΗΓΗ: communitybusinessfinance.com

Gallery