Τα πλεονεκτήματα του ταξιδιού με τουριστικό λεωφορείο

travel_bus

Το έχεις σκεφτεί ποτέ; Μήπως είναι καιρός να αφιερώσεις λίγο χρόνο για να εκτιμήσεις το ταξίδι εξίσου με τον προορισμό;

Travel_by_bus
Ταξιδεύεις με τουριστικό λεωφορείο

 

Όταν γνωρίσεις όλα τα πλεονεκτήματα αυτού του τύπου του ταξιδιού, θα ίσως σου είναι δύσκολο να ταξιδέψεις με άλλο μέσο. Το ταξίδι με λεωφορείο είναι μια μοναδική εμπειρία αφού σου δίνεται η ευκαιρία  όχι μόνο να  γνωρίσεις έναν διαφορετικό τρόπο ταξιδιού αλλά και να αλλάξει η αντίληψή σου για ότι υπάρχει γύρω σου. Είναι σαν να δίνεις μια ευκαιρία στη ζωή να σε εκπλήξει με την ομορφιά της. Να σε φέρει σε επαφή με έναν κόσμο που υπάρχει εκεί έξω αλλά δεν τον είχες προσέξει άλλοτε!

Ας δούμε μερικά από αυτά τα πλεονεκτήματα, τα οποία νομίζουμε ότι  θα σε παρακινήσουν η επόμενη εκδρομή σου να γίνει με ένα τουριστικό  λεωφορείο.

  • Η διαδρομή είναι ένα αξιοθέατο από μόνη της

landscape_road
Η διαδρομή είναι ένα αξιοθέατο

 

Η ιδέα ενός ταξιδιού με λεωφορείο είναι να συλλογιστείς τα πάντα γύρω σου, να έχεις επαφή με τη διαδρομή, να δεις άγνωστα μέρη, να τραβήξεις εκπληκτικές φωτογραφίες τοπίων και να δημιουργήσεις μια νέα επαφή με περιβάλλον. Είναι η ευκαιρία ενώ πηγαίνεις σε έναν προορισμό, να αφήνεις τις κινούμενες εικόνες να σε εντυπωσιάσουν.Υπάρχει τόση ομορφιά εκεί έξω την οποία δεν μπορείς να δεις καθισμένος σε ένα Ι.Χ αυτοκίνητο. Απόλαυσε  λοιπόν το φυσικό τοπίο σε κίνηση, με υψηλότερη ευκρίνεια κι από την καλύτερη οθόνη!

  • Μαθαίνεις γεωγραφία

    learn_geography
    Μαθαίνεις γεωγραφία

Η εμπειρία του να βγαίνεις στο δρόμο με το λεωφορείο δεν μπορεί να συγκριθεί με τη βιασύνη που επικρατεί στις πύλες επιβίβασης των αεροδρομίων. Όποιος ταξιδεύει με λεωφορείο μαθαίνει για μέρη που αγνοούσε,  παρατηρεί, ξαναβλέπει όσα είχε προσπεράσει βιαστικά στο παρελθόν, γνωρίζει το περιβάλλον και την εγγύτητα του προορισμού του αμέσως με το που ξεκινάει από τον τόπο αναχώρησης.

  • Απoλαμβάνεις τη σιωπή σου

looking out
Απολαμβάνεις τη σιωπή

 

Το να απολαμβάνεις τη σιωπή σου είναι κάτι που συμβαίνει σχεδόν πάντα στα ταξίδια με λεωφορείο.Αφήνεις το μυαλό σου να αδειάσει και να ξεκουραστεί. Το λεωφορείο είναι μια παρένθεση, που μας βγάζει από το άγχος και την καθημερινή ρουτίνα καθώς μας συμφιλιώνει με τον εαυτό μας και το περιβάλλον γύρω μας. Εν κινήσει κι  ενώ  βλέπεις τα τοπία να εναλλάσσονται μπροστά σου, έχεις τη δυνατότητα να σκεφτείς καλύτερα ότι είχες αμελήσει ως τώρα. Ακούγοντας τις αγαπημένες σου μελωδίες,  έχεις την ευκαιρία να συνειδητοποιήσεις ότι είσαι κι εσύ μέρος ενός όμορφου  κόσμου και αυτός ο κόσμος τώρα βρίσκεται ακριβώς μπροστά σου!

  • Άνετα και ασφαλή οχήματα

bus_inside
Άνετα οχήματα

 

Τα σύγχρονα πούλμαν είναι κλιματιζόμενα, με όλα τα στάνταρ ασφαλείας, με ευρύχωρα και άνετα καθίσματα, άφθονο χώρο για τα πόδια, πανοραμικά παράθυρα, είναι άριστα συντηρημένα, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορείς να απολαύσεις το ταξίδι σου σε ένα χαλαρωτικό και ασφαλές περιβάλλον. Είναι τόσο άνετα που μπορεί τελικά να ξεχάσεις ότι ταξιδεύεις με λεωφορείο!

Λάβε επίσης υπόψη ότι λόγω του μεγέθους, της κατασκευής, του ορίου ταχύτητας κι άλλων κανόνων κυκλοφορίας του οχήματος, αποτελούν  ένα εξαιρετικό συμπλήρωμα οδικής ασφάλειας.

Τα λεωφορεία οδηγούνται από επαγγελματίες οδηγούς, διασφαλίζοντας την ασφάλεια των επιβατών. Είναι προσεκτικά επιλεγμένοι, ελεγμένοι και εκπαιδευμένοι να οδηγούν σε διάφορες καιρικές συνθήκες και σε όλους τους δρόμους. Γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες του δρομολογίου έτσι ώστε να μπορείς να χαλαρώνεις γνωρίζοντας ότι θα φτάσεις στον προορισμό σου με ασφάλεια.  Οι οδηγοί των πούλμαν με την ευγενική και επαγγελματική συμπεριφορά τους σου  εξασφαλίζουν ένα χαλαρό και αξιόπιστο ταξίδι.

  • Όλες οι αποσκευές με τάξη και ασφαλείς

baggage
Οι αποσκευές σε τάξη

 

Το επιτρεπόμενο όριο αποσκευών είναι πιο γενναιόδωρο από ό,τι στις αεροπορικές εταιρείες και στα τρένα, επειδή τα λεωφορεία έχουν άφθονο χώρο για βαλίτσες. Στο αεροδρόμιο αναγκάζεσαι να παραδώσεις τις βαλίτσες σου, που συχνά περιέχουν και πολύτιμα αντικείμενα, σε αγνώστους και  αναμένεις ώρα ψάχνοντας να τις βρεις ανάμεσα από πολλές άλλες ίδιες κατά την άφιξη. Στα πούλμαν όμως δε χρειάζεται να ανησυχείς!

Εσύ  παραδίδεις την βαλίτσα σου στον οδηγό, βλέπεις το σημείο που την τοποθετεί, παραμένει στον χώρο αποσκευών του λεωφορείου, επομένως δεν χρειάζεται να ανησυχείς μήπως «εξαφανιστεί». Ο οδηγός πάλι θα σου την παραδώσει όταν φτάσετε. Επιπλέον, δεν υπάρχει χρέωση για τις αποσκευές που θα πάρεις μαζί σου  και είσαι σίγουρος ότι φτάνεις μαζί με αυτές στον προορισμό σου. Κι αν ξεχάσεις κάτι μέσα στο λεωφορείο, οι πιθανότητες να το χάσεις είναι μηδαμινές.

  • Είναι φιλικά με το περιβάλλον

cars via buses
Δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον

Τα λεωφορεία είναι ένα είδος μεταφοράς που δε επιβαρύνει όσο νομίζεις το περιβάλλον ενώ συμβάλλουν στη διατήρηση των φυσικών πόρων. Παράγουν τις χαμηλότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ανά επιβάτη. Το ταξίδι με λεωφορείο είναι πέντε φορές πιο αποτελεσματικό και φιλικό προς το περιβάλλον από την μεμονωμένη οδήγηση. Ολόκληρη η παρέα μαζί σε ένα λεωφορείο, εκμηδενίζει την ανάγκη να χρησιμοποιηθούν  πολλά αυτοκίνητα ταυτόχρονα, γεγονός που μειώνει την ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα που εκπέμπεται στον αέρα. Η παραγωγή καυσίμου ντίζελ για λεωφορεία απαιτεί πολύ λιγότερη ενέργεια και αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολύ λιγότερη ατμοσφαιρική ρύπανση. Επίσης τα επίπεδα θορύβου στα λεωφορεία  κυμαίνονται μεταξύ 60-75 dBA, καθιστώντας τα ελάχιστα αισθητά!

Οι μεταφορές με λεωφορεία εκπέμπουν 20 έως 30% λιγότερα αέρια θερμοκηπίου σε σύγκριση με τα επιβατικά αυτοκίνητα και τα ελαφρά φορτηγά! Το ήξερες ότι εάν ένας στους τέσσερις ανθρώπους άλλαζε το αεροπορικό του  ταξίδι σε ταξίδι με πούλμαν, θα εξοικονομούσε σχεδόν 1.892.700 εκατομμύρια λίτρα καυσίμων ετησίως;

  • Περισσότερα μέρη για να πας

     

Live like a local
Μέρη να πας και να δεις

 

Τα ταξίδια με λεωφορείο είναι ιδανικά για τους λάτρεις της εξερεύνησης. Υπάρχουν τόσες πολλές μικρές πόλεις με πλούσια ιστορία, μουσεία, κάστρα, πάρκα και μουσεία που περιμένουν να εξερευνηθούν! Ως μεμονωμένος ταξιδιώτης ίσως δεν μπορέσεις να τα δεις τόσο εύκολα είτε γιατί δεν γνωρίζεις πως θα πας, είτε γιατί δεν έχεις τον τρόπο να τα προσεγγίσεις ή γιατί βαριέσαι ή κουράζεσαι...

Ένα λεωφορείο και φυσικά μια οργανωμένη εκδρομή, θα σε μεταφέρει ακριβώς στο σημείο ενδιαφέροντος. Άσε που καθ' οδόν μπορείς να ελέγξεις και να σημειώσεις τη διαδρομή για να επιστρέψεις σε μια μελλοντική εκδρομή, γιατί αφήνουμε και κάτι ανεξερεύνητο για να έχουμε έναν καλό λόγο να επιστρέψουμε  μια επόμενη φορά.

            •Απόλαυσε το ταξίδι σου

luxury bus
Ξεκούραστο ταξίδι

 

Βαριέσαι ή κουράζεσαι να οδηγείς αυτοκίνητο, δεν αντέχεις τις ταχύτητες των αυτοκινητοδρόμων, σε αγχώνει η οδήγηση ή η στάθμευση, δεν μπορείς να προσανατολιστείς εύκολα, δεν έχεις βγάλει δίπλωμα ή το έχεις καταθέσει λόγω ηλικίας; Θέλεις να απολαμβάνεις τη διαδρομή κοιτώντας έξω από τα πανοραμικά παράθυρα; Νύσταξες και θες να κλείσεις λίγο τα μάτια σου; Θέλεις να ταξιδέψεις με την μεγάλη σου παρέα όλοι μαζί; Επίλεξε τουριστικό λεωφορείο για την εκδρομή σου!

Το ταξίδι με πούλμαν είναι το ιδανικό μέσο για να πραγματοποιήσεις το ταξίδι σου αφού σου επιτρέπει να είσαι ξεκούραστος, ξέγνοιαστος και να περνάς ευχάριστα το χρόνο σου μέσα σε αυτό. Δεν είσαι πίσω από το τιμόνι, μπορείς να δώσεις όλη την προσοχή σου στην παρέα σου και  στην όμορφη θέα έξω από το παράθυρό σου! Απόλαυσε το ταξίδι σου!

Μη  διστάζεις, αν δεν έχεις πάει μια οδική εκδρομή με πούλμαν τα τελευταία χρόνια,  προγραμμάτισε το επόμενο ταξίδι σου για να διαπιστώσεις «ιδίοις όμμασι» ότι τα τουριστικά λεωφορεία δεν έχουν καμιά σχέση με εκείνα που βλέπεις στον ασπρόμαυρο κινηματογράφο και τι έχεις χάσει  που δεν τα έχεις προτιμήσει μέχρι σήμερα. Έχεις ακόμα κάποιους ενδοιασμούς;  Εδώ θα βρεις απαντήσεις σε απορίες που έχεις ακόμα σχετικά με τα ταξίδια με το πούλμαν.

plan to travel
Σχεδίασε την εκδρομή σου με πούλμαν

Το ταξίδι  με λεωφορείο προσφέρει μια προσιτή και άνετη ταξιδιωτική εμπειρία γι΄αυτό  την επόμενη φορά που θα σχεδιάσεις μια εκδρομή, σκέψου την επιλογή μιας οδικής με τουριστικό πούλμαν– θα εκπλαγείς ευχάριστα!

Photos: Pixabay, Pexels

Συντάκτης:CDL TOUR team

Gallery