ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΥΔΡΟΚΙΝΗΣΗΣ –ΒΥΤΙΝΑ

dimitsana clock
Είδος εκδρομής
Μονοήμερες
Ημερομηνία αναχώρησης
24/09, 08/10
Τιμή
20.00€
Πρόγραμμα

Συγκέντρωση και αναχώρηση 07:30 το πρωί και με ενδιάμεση στάση για καφέ, συνεχίζουμε για τη Δημητσάνα, και η πρώτη μας επίσκεψη θα γίνει στο Μουσείο Υδροκίνησης. Read more

Συγκέντρωση και αναχώρηση 07:30 το πρωί και με ενδιάμεση στάση για καφέ, συνεχίζουμε για τη Δημητσάνα, και η πρώτη μας επίσκεψη θα γίνει στο Μουσείο Υδροκίνησης. Εκεί θα έχουμε παραμονή περίπου μία ώρα. Το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης έχει αποκαταστήσει παραδοσιακές εγκαταστάσεις και υδροκίνητους μηχανισμούς. Τα εργαστήρια περιβάλλονται από πυκνή βλάστηση και άφθονα τρεχούμενα νερά, όπου μπορείτε να περιηγηθείτε. Οι μόνιμοι εξοπλισμοί τους έχουν αποκατασταθεί στην αρχική τους λειτουργία. Κατόπιν συνεχίζουμε προς το κέντρο της Δημητσάνας, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο . Η Δημητσάνα, τυπικότατο δείγμα Αρκαδικής αρχιτεκτονικής, με ζωντανά τα σημάδια μιας δυναμικής ιστορικής και οικονομικής πορείας, με εκπληκτική θέα προς τον κάμπο της Μεγαλόπολης και τον Ταΰγετο, είναι η μεγάλη έκπληξη της Αρκαδίας. Παραδοσιακός και διατηρητέος οικισμός σήμερα, γοητεύει με τα πανύψηλα παλιά πετρόχτιστα σπίτια, την αρχοντιά της, τις εκκλησίες της, τα λιθόστρωτα δρομάκια και την αμφιθεατρική της δόμηση πάνω από τον ποταμό Λούσιο σε υψόμετρο 1000μ !

Στη συνέχεια, φτάνουμε στην Βυτίνα το «Πετράδι του Μαίναλου». Η Βυτίνα είναι ένας παραδοσιακός οικισμός με πολλά υπέροχα πετρόκτιστα σπίτια, πλακόστρωτα σοκάκια και μονοπάτια για περίπατο.  Είναι καταπράσινη, γεμάτη έλατα και με μια φρέσκια μυρωδιά από φύση που δύσκολα ξεχνάς. Η Βυτίνα με το σπάνιο κλίμα της θεωρήθηκε εδώ και χρόνια ως θεραπευτήριο ψυχής και σώματος. Στην Βυτίνα θα παραμείνουμε για φαγητό (προαιρετικό), θα περπατήσουμε στα δρομάκια της και όποιος θέλει μπορεί να αγοράσει τα παραδοσιακά αγνά προϊόντα της..

Στη συνέχεια αναχώρηση για την επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση καθ’ οδόν.

 

Λιγότερα
Περιλαμβάνονται

Μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν

Συνοδός/αρχηγός εκδρομής

Ασφάλεια Αστικής και επαγγελματικής ευθύνης

 Διόδια

ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνονται

Είσοδος στο μουσείο Υδροκίνησης ( Στις 24/9 Ελεύθερη είσοδος: Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς).

Φαγητό & άλλα ατομικά έξοδα

Επιπλέον σημείωση

Η εκδρομή εκτελείται εφόσον υπάρχει ελάχιστη συμμετοχή 20 ατόμων.

Η κράτηση στις εκδρομές θεωρείται έγκυρη με την κατάθεση* προκαταβολής ή προεξόφλησης. 

(Η αποστολή χρημάτων από άλλη τράπεζα (έμβασμα) πλην εκείνων της εταιρίας μας, χρεώνεται με έξοδα και προμήθειες της τράπεζας τα οποία επιβαρύνεστε, αποδίδοντας στο γραφείο μας το απαιτούμενο ποσό που αντιστοιχεί ακριβώς στην τιμή της εκδρομής).

*Με την κατάθεση σας παρακαλείσθε να αναφέρετε στο καταθετήριο το επίθετο σας και την εκδρομή με την ημερομηνία αναχώρησης.

Gallery