6ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ-ΒΙΕΝΝΗ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Φωτογραφία από Robert Balog από το Pixabay-ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Αποχαιρέτησε τον Μάρτη στην καρδιά της Ευρώπης!

Είδος εκδρομής
Πολυήμερες
Ημερομηνία αναχώρησης
Πρόταση εκδρομής:Αναχώρηση 23-3
Πρόγραμμα

1Η ΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΣΕΡΒΙΑ ( 900  χλμ περίπου)

...Read more

1Η ΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΣΕΡΒΙΑ ( 900  χλμ περίπου)

Αναχώρηση το πρωί από Πειραιά/Αθήνα, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Σερβία. Με  ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε στο σταθμό των Ευζώνων. Έλεγχος των διαβατηρίων και αναχώρηση για την Σερβία και την πόλη Κραγκουγιεβατς ή  Παρατσίν. Τακτοποίηση  στα  δωμάτια, δείπνο, διανυκτέρευση. 

2Η ΜΕΡΑ  ΣΕΡΒΙΑ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (  560  χλμ)

Μετά το πρωινό αναχώρηση για Βουδαπέστη. Η διαδρομή μας από την πρωτεύουσα της Σερβίας το Βελιγράδι και προσπερνώντας το Νόβισαντ μας οδηγεί στα σύνορα Ουγγαρίας και την πόλη του Σέγκετ. Το απόγευμα το «Μαργαριτάρι του Δούναβη», η πανέμορφη Βουδαπέστη μας καλωσορίζει και μας προσκαλεί να την γνωρίσουμε. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση. Χρόνος ελεύθερος στην διάθεσή σας για μια πρώτη γνωριμία με την Μαγυάρικη πρωτεύουσα, που την χωρίζει ο Δούναβης και την ενώνουν οι πανέμορφες γέφυρές του. Δείπνο στο ξενοδοχείο. Μετά το δείπνο σας προτείνουμε μια μαγευτική κρουαζιέρα (προαιρετική) στο Φωταγωγημένο Δούναβη συνοδεία του ξεναγού μας. Μέσα από το πλοιάριο θα θαυμάσετε τα μεγαλοπρεπή κτήρια και τα εντυπωσιακά αξιοθέατα της πανέμορφης Βουδαπέστης. Διανυκτέρευση. 

3Η ΜΕΡΑ: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΒΙΕΝΝΗ ( 245  χλμ)

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Αυστρίας, την Βιέννη με την μαγευτική αυστριακή ύπαιθρο να συντροφεύει την διαδρομή μας. Άφιξη στην πόλη του Μότσαρτ και του Στράους, θα μεταβούμε στο παλάτι του Σέμπρουν με τα 1400 δωμάτια και τους εξαίρετους κήπους του, την Όπερα, το μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το συγκρότημα των Ανακτόρων Χόφμπουργκ, το Κοινοβούλιο, το θαυμάσιο Νεογοτθικό Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου, το Μουσείο Καλών Τεχνών και όλα τα άλλα πανέμορφα κτίρια που στολίζουν την Αυστριακή πρωτεύουσα. Ελεύθερος χρόνος στον διάσημο πεζόδρομο Κερτνερ στράσσε όπου μπορείτε να ψωνίσετε και τις περίφημες Βιεννέζικες σοκολάτες. Δείπνο στην Βιέννη. Επιστροφή αργά στο ξενοδοχείο μας στην Βουδαπέστη για διανυκτέρευση.

4Η ΜΕΡΑ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (ξενάγηση)

Μετά το πρωινό, επιβίβαση στο πούλμαν και ξεκινάμε για την ξενάγηση της βασίλισσας της τσιγγάνικης μουσικής. Η Βούδα πάνω σε χαμηλούς λόφους, η Πέστη απέναντί της σε μεγάλη πεδιάδα. Στη μέση ο γαλάζιος "Θεός" ο Δούναβης. Θα αρχίσουμε την ξενάγησή μας από την Πέστη. Θα επισκεφθούμε την Πλατεία Ηρώων, τον καθεδρικό ναό του Αγ. Στεφάνου και την Όπερα. Ύστερα διασχίζοντας τον Δούναβη θα βρεθούμε στην Βούδα για να δούμε τον Πύργο των Ψαράδων, την θαυμαστή εκκλησία του Ματία και θα απολαύσουμε την εξαιρετική θέα που προσφέρει η πόλη από τον λόφο του Γκέλερτ. Το απόγευμα ελεύθερο να χαρείτε το «Παρίσι της Ανατολής». Αξιοποιήστε τον ελεύθερο χρόνο σας επισκεπτόμενοι τα πραγματικά αξιόλογα μουσεία της πόλης. Επισκεφθείτε τις θέρμες της πόλης, τo Κοινοβούλιο, την Εθνική Πινακοθήκη κ.α. Για την διασκέδασή σας προτείνουμε τον Ζωολογικό κήπο. Για τις αγορές σας επισκεφθείτε τη λεωφόρο Ρακότσι και τον πεζόδρομο Βάτσι ή απολαύστε τον καφέ και το γλυκό σας στο CAFÉ NEW YORK το πολυτελέστερο καφέ της Ευρώπης. Δείπνο στο ξενοδοχείο. Για το βράδυ σας προτείνουμε προαιρετική διασκέδαση σε παραδοσιακή ταβέρνα με τσιγγάνικα βιολιά. Διανυκτέρευση

5Η ΜΕΡΑ: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ–BEΛΙΓΡΑΔΙ (560  χλμ)

Πρόγευμα, επιβίβαση στο πούλμαν και θα αναχωρήσουμε για την πανέµορφη πρωτεύουσα της Σερβίας το Βελιγράδι.  Επίσκεψη  στο  Ναό  του  Αγίου  Σάββα  Τα περισσότερα αξιοθέατα του Βελιγραδίου συγκεντρώνονται στην παλιά πόλη. Το πιο γνωστό και ωραίο σηµείο της παλιάς πόλης είναι το φρούριο Kalemegdan το οποίο έχει µετατραπεί σε ένα µεγάλο φανταστικό πάρκο και περιλαµβάνει πολλά αξιοθέατα όπως το στρατιωτικό µουσείο, τον ζωολογικό κήπο αλλά και ωραία θέα στην πόλη και στους ποταµούς ∆ούναβη και Σάββα. Πολύ κοντά στο φρούριο βρίσκεται η πλατεία ∆ηµοκρατίας, µια µεγάλη και εντυπωσιακή πλατεία µε όµορφα κτίρια. Θα δούµε επίσης τον πύργο όπου εκτελέστηκε ο Ρήγας Φεραίος, που µοιάζει µε τον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, ο πύργος Νεµπόισα, ο οποίος χτίστηκε το 1460 και το όνοµα του σηµαίνει «ατρόµητος», διότι κατείχε καίρια θέση εκτός του βασικού οχυρωµατικού συστήµατος της πόλης του Βελιγραδίου. Μετά την κατάκτηση της περιοχής από τους Οθωµανούς, ο πύργος χρησιµοποιήθηκε ως φυλακή. Κι εκεί βρήκε τον θάνατο ο Ρήγας Φεραίος το 1798, ενώ αγωνιζόταν για την οργάνωση του απελευθερωτικού αγώνα. Η µετατροπή του πύργου σε µουσείο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας µεταξύ της Ελλάδας και της Σερβίας και δρομολογήθηκε το 2007. Αναχώρηση για  το  ξενοδοχείο  στην  ευρύτερη  περιοχή της  Σερβίας. Δείπνο. Διανυκτέρευση

6Η ΜΕΡΑ: ΣΕΡΒΙΑ – ΑΘΗΝΑ ( 900  χλμ περίπου)

Μετά το πρωινό, αφήνουμε την Σερβία και ξεκινάμε το ταξίδι της επιστροφής μας για τον συνοριακό σταθμό των Ευζώνων. Έλεγχος των διαβατηρίων και συνεχίζουμε για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό. Άφιξη το βράδυ στην Αθήνα.

 

Λιγότερα
Περιλαμβάνονται

ΤΙΜΗ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΚΑΤ΄ ΑΤΟΜΟ: 360 €

ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: +140 € 

 •    Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές
 •     Έμπειροι οδηγοί με άριστη γνώση των δικτύων των πόλεων και επαγγελματική άδεια οδήγησης                                 
 •     Έμπειρος αρχηγός – συνοδός  καθ’ όλη την διάρκεια της  εκδρομής
 •     Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
 •     Φ.Π.Α. εκδρομής
 •     Πρωινό στην Βουδαπέστη
 •     Ημιδιατροφή στην Σερβία
 •     Ελληνόφωνοι τοπικοί ξεναγοί στην Σερβία στην Βουδαπέστη και στην Βιέννη

 

Δεν περιλαμβάνονται

 

 •   Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, νυκτερινά κέντρα
 •   Θεάματα, ποτά, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά κλπ. και ότι δεν αναγράφεται ρητά  ότι περιλαμβάνεται
 •    Κρουαζιέρα στο Δούναβη (25€)
 •    Δείπνο στα Τσιγγάνικα βιολιά (40€)
 •    Άγιος Σάββας Βελιγράδι (3€)
 •    Φόροι διαμονής στα ξενοδοχεία, Διόδια αυτοκινητοδρόμων και έξοδα πάρκινγκ, check point πόλεων και διελεύσεις (35€)
Επιπλέον σημείωση

Απαιτείται ταυτότητα νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες ή διαβατήριο.

Η εκδρομή εκτελείται εφόσον υπάρχει ελάχιστη συμμετοχή 25 ατόμων.

Η κράτηση στις εκδρομές θεωρείται έγκυρη με την κατάθεση προκαταβολής ή προεξόφλησης. 

Gallery