Μετακινήσεις με τουριστικά λεωφορεία λόγω COVID_19 Ιανουάριος 2022

covid

Στις μεταφορές με τουριστικά λεωφορεία η λειτουργία γίνεται με μέγιστη πληρότητα ογδόντα πέντε τοις εκατό (85%) και με υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή Ν95) ή εναλλακτικά διπλής μάσκας (χειρουργικής και υφασμάτινης).

Οι ταξιδιώτες που είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες ασχέτως προορισμού και με όλα τα μέσα μεταφοράς, εφόσον εκτελούν διαδρομές όπου το σημείο επιβίβασης ή αποβίβασης βρίσκεται εκτός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας όπου έχουν την έδρα τους, επιδεικνύουν: α) πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή β) πιστοποιητικό νόσησης.

Οι ταξιδιώτες που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες ασχέτως προορισμού και με όλα τα μέσα μεταφοράς, εφόσον εκτελούν διαδρομές όπου το σημείο επιβίβασης ή αποβίβασης βρίσκεται εκτός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας που έχουν την έδρα τους, υποβάλλονται σε διαγνωστικό έλεγχο για κορονοϊό SARS COV-2 (PCR ή rapid test), σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, ή σε ιδιωτικές κλινικές ή σε φαρμακεία ή σε ιδιώτη ιατρό, με δική τους δαπάνη.

Οι ανήλικοι από τεσσάρων (4) έως και δεκαεπτά (17) ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (selftest)..

Η ταυτοπροσωπία αποδεικνύεται με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή άλλου επίσημου εγγράφου

ΦΕΚ B 6214/2021

Πηγή: https://covid19.gov.gr/

 

Gallery