Γεράνεια Όρη

γερανεια
Ετικέτες

Τα Γεράνεια Όρη θα ξαναγεννηθούν... μετά την καταστροφική πυρκαγιά του Μάη 2021

γι' αυτό δεν χρησιμοποιούμε παρελθοντικό χρόνο...

Τα βουνά Γεράνεια είναι μια από τις πιο ξεχωριστές οροσειρές της Πελοποννήσου, που αγκαλιάζονται από τρεις κόλπους: τον Σαρωνικό κόλπο, τον Κορινθιακό κόλπο και τον κόλπο των Αλκυονίδων. .

Λίγη μυθολογία..

Σύμφωνα με το μύθο το όνομα του βουνού προέρχεται από τους γερανούς (πουλιά με μακρύ λαιμό). Ο Μέγαρος, γιος του Δία και της νύμφης Σιθνίδας, κατά τον κατακλυσμό του Δευκαλίωνα, για να σωθεί ανέβηκε προς τις κορυφές του βουνού οδηγούμενος από τις κραυγές των γερανών που πετούσαν από πάνω του.

Natura 2000

Τα βουνά Γεράνεια εντάσσονται στο Natura 2000, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο προστατευόμενων περιοχών, χάρη στην πλούσια πανίδα και βλάστηση. Έχουν εντοπιστεί και καταγραφεί περίπου 950 διαφορετικά είδη φυτών (πλούσια βλάστηση, έλατα και πλατάνια, δρυς και μυρτιές, πεύκα) και άγρια ​​ζώα (τσακάλια, αλεπούδες, γερανοί, βασιλικοί αετοί, λαγοί). Οι κορυφές των Γερανείων είναι ιδανικές για ορνιθοπαρατήρηση κατά τη διάρκεια των μεταναστεύσεων καθώς βρίσκονται πάνω σε ένα μεγάλο αποδημητικό πέρασμα. Στα Γεράνεια όρη επίσης πηγάζουν τα νερά του γνωστού νερού Λουτρακίου.

Τι μπορούμε να δούμε

Διασχίζοντας τους λόφους, μπορείτε να βρείτε πολλές φυσικές πηγές με κρυστάλλινα νερά, ενώ διάσπαρτα μέσα στο πευκοδάσος, μπορείτε να ανακαλύψετε πολυάριθμα μοναστήρια και εκκλησίες ... Στην ακτογραμμή των Γερανείων βρίσκονται κρυμμένες μικρές εξωτικές παραλίες με καταγάλανα νερά και πεύκα μέχρι τη θάλασσα...

info:visitloutraki.gr

photo:visitkorinthia.gr

Gallery