ΣΤΕΝΗ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2021

C messier, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Ένα χωριό προικισμένο με πλούσια φύση, διάσημο για τις πηγές, τα δέντρα, τις καστανιές αλλά και το καλό φαγητό!

Χτισμένη σε μια πλαγιά του όρους Δίρφυς και  προικισμένη με πλούσια φύση, τρεχούμενα νερά όλο το χρόνο,  με τη μυρωδιά του δάσους διάχυτη στην ατμόσφαιρα και  με τη  θέα των αμφιθεατρικά χτισμένων σπιτιών της, η  Στενή μας περιμένει για μια βόλτα στα ανηφορικά και καλοδιατηρημένα μονοπάτια της.

Αναχώρηση 08.30  το πρωί από την Νέα Ιωνία για το ορεινό «διαμάντι» της Κεντρικής Εύβοιας, τη Στενή. Θα πιούμε τον πρωινό μας καφέ στην παραλιακή κωμόπολη της Νέας Αρτάκης  και θα συνεχίσουμε για  ένα παραμυθένιο σκηνικό λίγα χιλιόμετρα έξω από το χωριό της Στενής, στα  Καμπιά ένα μέρος με τρεχούμενα νερά και πολύ πράσινο λίγα χιλιόμετρα πριν από το χωριό της Στενής.

Θα κάνουμε μια μικρή στάση εκεί όπου  βρίσκεται χτισμένο σε σπηλιά,  όπου και βρέθηκε κάποτε η εικόνας της Αγίας, το εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής.  Μια  μικρή γέφυρα θα μας βγάλει στο εκκλησάκι ,το περιτριγυρισμένο από καταρράκτες και πλατανόδασος. Σ΄ αυτόν τον τόπο θα παραμείνουμε για λίγο να  θαυμάσουμε την όμορφη φύση, να προσκυνήσουμε στο εκκλησάκι πριν  καταλήξουμε στο όμορφο χωριό της Στενής.

Χτισμένη σε μια πλαγιά του όρους Δίρφυς η Στενή, προικισμένη με πλούσια φύση, τρεχούμενα νερά όλο το χρόνο, με ατμόσφαιρα αναζωογονητικής δροσιάς,  με τη μυρωδιά του δάσους διάχυτη στην ατμόσφαιρα και  με τη  θέα των αμφιθεατρικά χτισμένων σπιτιών της .Στα ανηφορικά και καλοδιατηρημένα μονοπάτια της που διατρέχουν ολόκληρο το χωριό θα κάνουμε περίπατο εξερευνώντας τις πηγές που είναι διάσπαρτες στο χωριό. Για το μεσημέρι, οι ψησταριές, πάνω από την ρεματιά και κάτω από την σκιά του πλατανόδασους, θα ανοίξουν την όρεξη σε όποιον θέλει να γευματίσει  μιας που η τσίκνα τους,  σπάει ρουθούνια! Μην σας τρομάξει το κρύο, οι σόμπες κάνουν καλή δουλειά και η πλατεία της θυμίζει καλοκαίρι ακόμα και στην καρδιά του χειμώνα!

Μια μικρή στάση στη Χαλκίδα για τον απογευματινό καφέ μας πριν πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα  αργά το απόγευμα.

 

  • Μεταφορά με πούλμαν του γραφείου μας
  • Αρχηγός του γραφείου μας
  • Διόδια
  • ΦΠΑ
  • Φαγητά και ποτά
  • Είσοδοι σε μουσεία/αρχαιολογικούς χώρους
  • Ό,τι θεωρείται ως προαιρετικό

Επικοινωνηστε μαζι μασ

email

info@cdltour.gr & cdltour@yahoo.gr

ΤΗΛΕΦΩΝΟ

+30 2111821051

Κύλιση προς τα επάνω