ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2021

holy_trinity980x613

ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ-ΕΛΑΤΗ-ΜΕΤΕΩΡΑ

Εκεί που σμίγει ο Κόζιακας με την Πίνδο, εκεί που ο άνθρωπος αγγίζει το Θείο!

Μια εκδρομή όχι μόνο  στα Περτουλιώτικα λιβάδια, το μαγικό οροπέδιο με τις δεκάδες μικροσκοπικές λίμνες και τα πεντακάθαρα ρυάκια ανάμεσα στην Ελάτη  με τα τρεχούμενα νερά με τα δάση ελάτης και το θεσσαλικό αρχοντοχώρι  Περτούλι , αλλά και  στο πέτρινο δάσος των Μετεώρων που προκαλεί το δέος μας  με τα μοναστικά συγκροτήματα. Και στον αντίποδα, η πόλη των Τρικάλων που έρχεται να μας ξαφνιάσει ευχάριστα με τις φυσικές ομορφιές της και τις τεχνολογικές καινοτομίες της αλλά και ..το τσίπουρό της!

Λεπτομέρειες

1η μέρα Σάββατο 

Αναχώρηση στις  07.30 από τη Νέα Ιωνία και  επιλεγμένα σημεία επιβίβασης.

Με μια μικρή στάση για ξεκούραση στην περιοχή της Αταλάντης, συνεχίζουμε για τα ορεινά και γραφικά χωριά του Κόζιακα, την Ελάτη και το Περτούλι.  Θα θαυμάσουμε τοπία εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς. Πυκνά δάση, πολλά νερά και πέτρινα παραδοσιακά σπίτια, είναι τα στοιχεία που συνθέτουν το τοπίο. 

Το μεσημέρι θα γευματίσουμε (προαιρετικά) στις παραδοσιακές ταβέρνες της περιοχής.

Στην Πύλη με το γεφύρι της, που καλωσορίζει τον επισκέπτη στη μαγεία των βουνών της Θεσσαλίας αφήνοντας πίσω του τον θεσσαλικό κάμπο,  την μοναδική δίοδο των Τρικάλων από τα πεδινά προς για τα γραφικά ορεινά χωριά και τη Νότια Πίνδο, θα κάνουμε μια σύντομη  στάση για καφέ και για να θαυμάσουμε το λίθινο τοξωτό γεφύρι  του Πορταϊκού ποταμού, κτισμένο το 1.514 μ.Χ. από τον Άγιο Βησσαρίωνα.

Άφιξη στην Καλαμπάκα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος για να γνωρίσετε την πόλη, διανυκτέρευση.

2η μέρα

Αναχώρηση το πρωί μετά το πρωινό μας για να επισκεφτούμε το γεωλογικό μουσείο των Mετεώρων στο Καστράκι για να  «μεταφερθούμε » 30 εκατομμύρια χρόνια πριν, παρατηρώντας το γεωγραφικό χώρο των Μετεώρων ως θαλάσσια έκταση .

Θα συνεχίσουμε με επίσκεψη στα Μετέωρα είναι ένα σύμπλεγμα από τεράστιους σκοτεινόχρωμους βράχους από ψαμμίτη οι οποίοι υψώνονται έξω από την Καλαμπάκα, κοντά στα πρώτα υψώματα της Πίνδου και των Χασίων. Τα Άγια Μετέωρα, χάρη στο πάντρεμα της χριστιανικής, ιστορικής, αρχιτεκτονικής, αγιογραφικής και της πολιτιστικής μαρτυρίας του μοναχισμού με το γεωλογικό φαινόμενο και το απαράμιλλο φυσικό τοπίο, είναι αναγνωρισμένα ως διατηρητέο και προστατευόμενο μνημείο και ανήκουν στον Κατάλογο των Μνημείων της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Επόμενη στάση σε μια πόλη έκπληξη, σύγχρονη, με  με δέντρα, φύση και φυσικό στολίδι τον ποταμό της, τον Ληθαίο . Τα Τρίκαλα , η πόλη των ποδηλάτων και της τεχνολογίας, σε κερδίζουν με την πρώτη ματιά  και θα παραμείνουμε το μεσημέρι για να χαρείτε την καινοτόμο πόλη της Θεσσαλίας, αλλά και  για  γεύμα (προαιρετικά). 

Αναχώρηση νωρίς το απόγευμα για την Αθήνα με ενδιάμεση στάση.*

 • Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν του γραφείου μας
 • Αρχηγός του γραφείου μας
 • Μία διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο *** στην Καλαμπάκα
 • Πρωινό
 • Διόδια
 • ΦΠΑ
 • Ασφάλιση ταξιδιώτικής αστικής ευθύνης
 • Φόρος διανυκτέρευσης ανά δωμάτιο
 • Είσοδοι σε μουσεία
 • Φαγητά/ποτά
 • Ότι θεωρείται ως προαιρετικό
 • Αχθοφορικά
 • Προαιρετικά όποιος επιθυμεί μπορεί να επισκεφθεί το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών. (Το μουσείο περιλαμβάνει μια πλούσια συλλογή πτηνών και θηλαστικών καθώς και ένα ολοκληρωμένο μουσείο μανιταριών, το πρώτο στο είδος του στην Ελλάδα. Υπάρχουν περίπου 300 είδη ζώων και αρκετές δεκάδες με τα κυριότερα είδη μανιταριών, τα οποία παρουσιάζονται στους επισκέπτες με ένα μοναδικό τρόπο.)
 • Ο κώδικας ενδυμασίας για την επίσκεψη στις μονές ακολουθεί κάποιους κανόνες τους οποίους οφείλουμε να σεβόμαστε. Γι’ αυτό το λόγο, οι γυναίκες θα πρέπει να εισέρχονται με φούστα και με καλυμμένους τους ώμους, ενώ για τους άνδρες απαγορεύεται η είσοδος με σορτς ή βερμούδες. Παρέχονται  στις εισόδους των μονών φούστες  και μαντήλια. Για λόγους υγιεινής καλό είναι να έχετε μαζί σας το δικό σας μαντήλι, παρεό ή φούστα.

 • Η είσοδος στις μονές για τους Έλληνες και τα παιδιά έως 12 ετών είναι δωρεάν.
 • Τα περισσότερα μοναστήρια είναι προσβάσιμα μέσω σκαλοπατιών.  Θα φροντίσουμε να μην σας κουράσουμε πολύ!
 • Να φοράτε παπούτσια που δεν γλιστρούν.
 • Να έχετε μαζί σας κι  ένα μπουκαλάκι νερό αλλά και μια φωτογραφική μηχανή. Η θέα είναι εκπληκτική και αξίζει να απαθανατιστεί!

Επικοινωνηστε μαζι μασ

email

info@cdltour.gr & cdltour@yahoo.gr

ΤΗΛΕΦΩΝΟ

+30 2111821051

Είστε παρέα μεγαλύτερη των έξι ατόμων;Εγγραφείτε όλοι στην ίδια εκδρομή

Κερδίστε 10% έκπτωση

Απαραίτητη προϋπόθεση να μην υπάρξει  ακύρωση συμμετοχής από τον συνολικό αριθμό των συμμετεχόντων της παρέας.

Κύλιση προς τα επάνω