ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ-ΕΛΕΥΣΙΝΑ

ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2021

Christina Gkioka, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Μια εκδρομή σε μια περιοχή απρόσμενα όμορφη, με μυστήριο αλλά και αέρα ανανέωσης!

Ελευσίνα,η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021! Μια πόλη βιομηχανική αλλά και με ομορφιές που δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά. Μία πόλη  που ζει μια μεγάλη μεταμόρφωση, διεκδικώντας την ταυτότητά της, αντλώντας λάμψη από το παρελθόν της!

Αναχώρηση στις 9.30 το πρωί για την Ελευσίνα, την πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021!

Τον τόπο όπου  η Αττική, από την αρχαιότητα, αναδείχτηκε μέσα από τη γνώση και την ευημερία. Μια πόλη βιομηχανική αλλά και με ομορφιές που δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά. Απέναντι από τη Σαλαμίνα, με παραλία και με πεζόδρομο απέναντι από τον αρχαιολογικό της χώρο, εκεί όπου τελούνταν στην αρχαιότητα τα Ελευσίνια μυστήρια προς τιμή της θεάς Δήμητρας και της κόρης της Περσεφόνης.

Ένα από τα πιο σημαντικά θρησκευτικά κέντρα του αρχαίου κόσμου, είναι ο τόπος όπου θεσπίστηκαν τα  Ελευσίνια Μυστήρια  Η πιο εύφορη πεδιάδα της αρχαίας Αττικής όπου, σύμφωνα με τον μύθο της Δήμητρας, αναπτύχθηκε για πρώτη φορά η γεωργία. Στη σύγχρονη εποχή ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα της βαριάς βιομηχανίας της  Ελλάδας.

Σήμερα και με την ευκαιρία της Ελευσίνας να επιλεγεί ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021, η πόλη  ζει μια μεγάλη μεταμόρφωση, διεκδικώντας την ταυτότητά της στη μεταβιομηχανική εποχή..

Προαιρετικά όποιος επιθυμεί μπορεί να επισκεφτεί τον αρχαιολογικό μουσείο και χώρο προαιρετικά   ενώ   θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για  καφεδάκι πριν αναχωρήσουμε  για τη Νέα Πέραμο (από την παραλιακή διαδρομή).

Η ιστορία της Νέας Περάμου έχει ως αφετηρία την Πέραμο στη χερσόνησο της Κυζίκου της Μικράς Ασίας. Οι κάτοικοι της Περάμου, και άλλοι πρόσφυγες από την Κωνσταντινούπολη και τη Μικρά Ασία αναγκάστηκαν βίαια να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους και έτσι δημιουργήθηκε ο πρώτος οικισμός της Νέας Περάμου.

Η πόλη είναι γνωστή και ως «Μεγάλο Πεύκο», ονομασία που προέκυψε από ένα μεγάλο πεύκο, που αποτελούσε σημείο συνάντησης για τους εμπόρους, πριν ξεκινήσουν όλοι μαζί για την Αθήνα.

Φτάνοντας θα επισκεφτούμε το Παραδοσιακό Ελαιοτριβείο Πέτκα. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό πέτρινο ελαιοτριβείο όπου εκτίθεται ο εξοπλισμός του ελαιοτριβείου αναπαλαιωμένος με σεβασμό στην ιστορία και την παράδοση, αποτελώντας ένα κτίριο βιοτεχνικής αρχιτεκτονικής του παρελθόντος .

Θα παραμείνουμε για φαγητό και θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής το απόγευμα.

 

  • Μεταφορά με πούλμαν του γραφείου μας
  • Αρχηγός του γραφείου μας
  • ΦΠΑ
  • Φαγητά και ποτά
  • Είσοδοι σε μουσεία/αρχαιολογικούς χώρους
  • Ό,τι θεωρείται ως προαιρετικό

Επικοινωνηστε μαζι μασ

email

info@cdltour.gr & cdltour@yahoo.gr

ΤΗΛΕΦΩΝΟ

+30 2111821051

Κύλιση προς τα επάνω