Στις πλαγιές του Παρνασσού: Δελφοί και Αράχωβα

δελφοι

Από τον ¨Ομφαλό της γης», ως τη ¨Μύκονο» του χειμώνα! Μια αρχαία διαδρομή και μια κοσμοπολίτικη,η ανεκτίμητη πολιτιστική κληρονομιά  και ο κοσμοπολίτικος αέρας σμίγουν μέσα σε ένα φυσικό τοπίο γεμάτο ενέργεια και λάμψη στις πλαγιές του Παρνασσού!

Είδος εκδρομής
Μονοήμερες
Ημερομηνία αναχώρησης
6 Νοεμβρίου, Κυριακή
Τιμή
20.00€
Πρόγραμμα

Αναχώρηση στις 08.00  από το γραφείο μας για τους Δελφούς.

Στους Δελφούς

...Read more

Αναχώρηση στις 08.00  από το γραφείο μας για τους Δελφούς.

Στους Δελφούς

«Ομφαλό της γης» ονόμαζαν οι αρχαίοι τους Δελφούς. Σε αυτόν τον τόπο η μυθολογία και η ιστορία συναντώνται μέσα σε ένα εντυπωσιακό φυσικό τοπίο που κόβει την ανάσα και πλημμυρίζει θετική ενέργεια τον επισκέπτη.

 Η περιοχή ήταν το κέντρο του αρχαίου ελληνικού κόσμου. Ένας τόπος ευλογημένος στο πέρασμα των αιώνων με βαριά κληρονομιά που μέχρι και σήμερα αποτελεί παγκόσμιο επίκεντρο. Από δω περνούσε από την αρχαιότητα ο δρόμος που ένωνε την δυτική με την ανατολική Ελλάδα,  εδώ λειτούργησε το πιο σημαντικό μαντείο του αρχαιοελληνικού κόσμου. Η περιοχή αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών παρουσιάζει την ιστορία του φημισμένου δελφικού ιερού και του ξακουστού μαντείου ενώ ο  αρχαιολογικός χώρος να δημιουργεί μία από τις πιο αξέχαστες  εμπειρίες στον επισκέπτη. Η περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών που είναι ένας από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα, μια μοναδική εμπειρία. Η ενέργεια του χώρου είναι τόσο μεγάλη που θα νιώσουμε πως βρισκόμαστε στο κέντρο της γης!

Θα παραμείνουμε στο χωριό για να επισκεφτούμε το μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο (ελεύθερη είσοδος) και να πιούμε το καφεδάκι μας στα καφέ του χωριού  με θέα τον κάμπο της Άμφισσας.

Στην Αράχωβα

Αμφιθεατρική, αρχοντική, παραδοσιακή και συνάμα κοσμοπολίτισσα! Χτισμένη στις πλαγιές του Παρνασσού, αποτελεί έναν ολοζώντανο  προορισμό όλες τις εποχές του χρόνου. Τι να πρωτοπούμε για την Αράχωβα; Δεν είναι μόνο η «Μύκονος» της ηπειρωτικής Ελλάδας! Ήταν ορμητήριο του Καραϊσκάκη κατά την επανάσταση του 1821, έχει τον «Εγκάρσιο» την ανηφορική οδό µε τα 264 σκαλοπάτια που φτάνει μέχρι  την κορυφή του λόφου στην  εκκλησιά του Αϊ-Γιώργη τον προστάτη της πόλης, φιλοξενεί ένα εξαιρετικό μουσείο Λαογραφίας με εκθέματα από τα φημισμένα αραχωβίτικα  υφαντά ενώ δίπλα του η  πιο εντυπωσιακή θέα, από τον βράχο της Ώρας με τον πύργο του ρολογιού, το σύμβολο της Αράχωβας . Η Αράχωβα είναι γεμάτη ομορφιές που αξίζει να δεις και γραφικές γωνιές που απολαμβάνεις όταν περιπλανιέσαι.

Στην κεντρική πλατεία Λάκκα θα χαζέψουμε την περαντζάδα, και από την άλλη πιάτσα την πλατεία Παπαϊωάννου  θα ανακαλύψουμε τα στενά δρομάκια που μας οδηγούν στην πάνω και την κάτω γειτονιά, τις   βρυσούλες, τα σκαλοπάτια, τις μυρουδιές και τα μαγαζάκια-έκπληξη αφού εκεί,  πίσω από τη «βιτρίνα», κρύβεται το παραδοσιακό πρόσωπο της Αράχωβας.  Παραμονή για φαγητό (προαιρετικά), καφέ ή βόλτα!

Αναχώρηση από την Αράχωβα νωρίς το απόγευμα και με μια σύντομη στάση, επιστροφή στην Αθήνα

Λιγότερα
Περιλαμβάνονται
  • Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν
  • Διόδια
  • Συνοδός εκδρομής
  • ΦΠΑ 13%
Δεν περιλαμβάνονται
  • Φαγητά-ποτά
  • Ό,τι θεωρείται γενικά ως προαιρετικό
Επιπλέον σημείωση

Τις πρώτες Κυριακές κάθε μήνα από τον Νοέμβρη μέχρι και τον Μάρτη, μας δίνεται η ευκαιρία να χαρούμε τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της χώρας μας με ελεύθερη είσοδο!  Μια μεγάλη ευκαιρία να ρθούμε κοντά στον σπουδαίο αρχαίο πολιτισμό μας!