Πόρος

poros-view

Πρόταση εκδρομής:Ελάτε να οργανώσουμε μαζί την εκδρομή της μεγάλης παρέας σας και να σας μεταφέρουμε με τα λεωφορεία μας στον Αργοσαρωνικό,για να ανακαλύψουμε τον Πόρο που θα μας μαγέψει με την όμορφη αρχιτεκτονική και τη γραφικότητά του.Θα γνωρίσεις ένα νησί με τόπο πράσινο, όμορφο, προσιτό και  με φιλόξενους κατοίκους!

Είδος εκδρομής
Μονοήμερες
Πρόγραμμα

Φτάνοντας στον Γαλατά, θα αφήσουμε το λεωφορείο μας και θα πάρουμε το ferry-boat ή τη βαρκούλα  που θα μας μεταφέρει σε λίγα λεπτά απέναντι στον προορισμό μας.

Ο Πόρος

Ο Πόρος αποτελείται από δύο νησιά: τη Σφαιρία, ηφαιστειογενούς ...Read more

Φτάνοντας στον Γαλατά, θα αφήσουμε το λεωφορείο μας και θα πάρουμε το ferry-boat ή τη βαρκούλα  που θα μας μεταφέρει σε λίγα λεπτά απέναντι στον προορισμό μας.

Ο Πόρος

Ο Πόρος αποτελείται από δύο νησιά: τη Σφαιρία, ηφαιστειογενούς προέλευσης  και την καταπράσινη Καλαυρία, αφιερωμένη στο Θεό Ποσειδώνα.Το νησί του Πόρου είναι κατάφυτο με πεύκα που φτάνουν ως τις απόκρημνες ακτές και τις αμμουδερές παραλίες του.

Πλησιάζοντας, αντικρίζουμε το ιστορικό ρολόι του Πόρου. Είναι το σύμβολο του νησιού και δεσπόζει στην ψηλότερη κορυφή του λόφου, ανάμεσα σε φραγκοσυκιές και πεύκα.

Στο ηφαιστιογενές νησάκι Σφαιρία, που είναι βραχώδες, άνυδρο αλλά πολύ όμορφο και γραφικό, είναι κτισμένη αμφιθεατρικά η πόλη του Πόρου, πάνω στους δύο λόφους της.Τα σπίτια του νησιού είναι μεγάλα, νεοκλασικού ρυθμού, με κεραμιδένιες σκεπές. Πολύχρωμα παράθυρα και πόρτες, ασβεστωμένους ή χρωματιστούς τοίχους, μπαλκόνια και κεραμικά που διακοσμούν το μπροστινό μέρος της σκεπής τους. Στα στενά σοκάκια οι αυλές είναι γεμάτες βουκαμβίλιες και γεράνια.

Η περιπλάνηση αυτή θα μας γυρίσει πίσω στον χρόνο και θα μας μεταφέρει κάτι από την πολιτιστική κληρονομία του νησιού.

Τι μπορούμε να δούμε…

Μπορούμε να περιπλανηθούμε στα όμορφα στενά για να δούμε τους θησαυρούς που κρύβει η πόλη.

Στην παραλία του Πόρου θα βρούμε  το Λαογραφικό Μουσείο. Εκεί υπάρχει και η Χατζοπούλειος  βιβλιοθήκη όπου στο ισόγειο της στεγάζεται η μόνιμη έκθεση “Κοχύλια & Θάλασσα”. Μπορούμε να επισκεφτούμε τον Άι-Γιώργη, στην ομώνυμη πλατεία με τον αιωνόβιο πλάτανο και το Αρχαιολογικό μουσείο. Στην πλατεία Δηµαρχείου θα θαυμάσουμε τη µαρµάρινη κρήνη µε το γλυπτό δελφινιού τυλιγµένου γύρω από τρίαινα.

Ανεβαίνοντας στο Ρολόι, σε κάθε πλάτωμα που συναντάμε στη διαδρομή μας, η θέα προς το λιμάνι, τον κόλπο και τις απέναντι ακτές είναι μοναδική!Κι από την κορυφή του λόφου, η ματιά μας θα απλωθεί ως τις πλαγιές των Αδερών, το Λεμονοδάσος, το μπογάζι του Πόρου και το χωριό της Τροιζήνας..

Δεν ξέρεις τι να πρωτοθαυμάσεις! Ο Πόρος εκτός από το ιδιαίτερο χρώμα του έχει και την αυθεντική αρχοντική ατμόσφαιρά του.

Τι θα κάνουμε

Θα κάνουμε τις βόλτες μας, θα κολυμπήσουμε αν επιθυμούμε, θα γευματίσουμε, θα πιούμε καφέ, θα γευτούμε το  παγωτό μας. Θα περπατήσουμε στα σοκάκια και θα ατενίσουμε από ψηλά το γραφικό θαλάσσιο πέρασμα με τα βαρκούλες να πηγαινοέρχονται σε όλο τον κόλπο.

 

Λιγότερα
Επιπλέον σημείωση

 

Gallery