Μάνη

βάθεια

Πέρασμα ανθρώπων και πολιτισμών, έντονο φως, άνυδρη γη και γυμνά τοπία από πέτρα που κατεβαίνουν από τις πλαγιές των βουνών για να συναντήσουν τη γαλάζια θάλασσα σε απόκρημνα βράχια και όρμους, τόπος που μιλά με τη σιωπή του. Αυτή είναι η Μέσα Μάνη!

Είδος εκδρομής
Διήμερες
Ημερομηνία αναχώρησης
6-7/11 ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
Τιμή
70.00€
Πρόγραμμα

1η μέρα Σάββατο

Αναχώρηση από την Αθήνα 7.30 το πρωί  με προορισμό τη Λακωνία, με μικρή ενδιάμεση στάση για ξεκούραση.

Προσπερνώντας την Αρεόπολη, προχωράμε  στη Μέσα Μάνη προς την φημισμένη πολύπυργη  και σιωπηλή Βάθεια.  Το μέρος είναι σαν ένα υπαίθριο μουσείο με εβδομήντα πύργους,  εκκλησίες, λιοτρίβια, σοκάκια και ρούγες, που έχουν κ...Διαβάστε περισσότερα

1η μέρα Σάββατο

Αναχώρηση από την Αθήνα 7.30 το πρωί  με προορισμό τη Λακωνία, με μικρή ενδιάμεση στάση για ξεκούραση.

Προσπερνώντας την Αρεόπολη, προχωράμε  στη Μέσα Μάνη προς την φημισμένη πολύπυργη  και σιωπηλή Βάθεια.  Το μέρος είναι σαν ένα υπαίθριο μουσείο με εβδομήντα πύργους,  εκκλησίες, λιοτρίβια, σοκάκια και ρούγες, που έχουν καταλάβει την κορυφή του λόφου. Το χωριό  στέκει εκεί από τον 16ο αιώνα, κτισμένο σε περίοπτη θέση σαν ακρόπολη. Θα περπατήσουμε ανάμεσα στα σοκάκια της για να  γνωρίσουμε ένα χαρακτηριστικό μανιάτικο οικισμό.

Αφήνοντας τη Βάθεια, κατεβαίνουμε  στη θάλασσα κα τον Γερολιμένα. Το γραφικό χωριό ήταν μια σημαντική βάση για τους πειρατές της Μάνης στην περίοδο της τουρκοκρατίας. Αργότερα έγινε σημαντικό λιμάνι και εμπορικός κόμβος στην περιοχή.

Σήμερα, ο Γερολιμένας είναι ένα ήσυχο θέρετρο, με τα σπίτια του χτισμένα ακριβώς πάνω στο νερό. Πολλά από αυτά έχουν σκάλες που οδηγούν κατευθείαν στη θάλασσα. Τα νερά είναι καθαρά και  ήρεμα όταν δεν φυσάει και έχουν το πιο όμορφο σμαραγδένιο χρώμα που μπορείτε να φανταστείτε. Θα έχουμε χρόνο για ξεκούραση και φαγητό για όποιον το επιθυμεί.

Διασχίζοντας το άγριο μανιάτικο τοπίο φτάνουμε στην Αρεόπολη, την ανεπίσημη πρωτεύουσα της Μάνης. Θεωρείται η καρδιά της Μάνης  και έχει χαρακτηρισθεί παραδοσιακός οικισμός ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Θα γνωρίσουμε την «Πόλη του Άρεως». Θα σεργιανίσουμε  στα στενά σοκάκια, με τα όμορφα σπίτια, τους πύργους, τις δύο διαδοχικές πλατείες με τις ιστορικές εκκλησίες, θα νιώσουμε την ιστορικότητα της περιοχής. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

2η μέρα Κυριακή

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε νότια προς το Διρό για να κάνουμε βαρκάδα  μέσα στο καταπληκτικό σπήλαιο Βλυχάδα (έξοδα ατομικά). Οι υδάτινοι δρόμοι  του «διακοσμούνται» από σπάνιους και εντυπωσιακούς σταλακτίτες και οι σταλαγμίτες. Στο εσωτερικό του βρέθηκαν απολιθώματα ζώων και ευρήματα που μαρτυρούν ζωή εκατομμυρίων χρόνων.

Παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής, δεν γίνεται να προσπεράσουμε το Λιμένι , το επίνειο της Αρεόπολης με τα πιο γαλαζοπράσινα νερά που έχετε δει και  τα πυργόσπιτα που τα χαϊδεύει η θάλασσα. Θα κάνουμε την  βόλτα μας  κι όταν θα ανηφορίζουμε αφήνοντας το χωριό και θα κοιτάζουμε προς τα κάτω, η θέα θα μας κόβει την ανάσα!

Ο επόμενος προορισμός μας είναι στο θαλασσινό αλλά και… ηπειρωτικό Γύθειο, που βρίσκεται χτισμένο αμφιθεατρικά σε ένα λόφο κατάσπαρτο με ελιές. Τα σπίτια του,  υπέροχα διώροφα και τριώροφα νεοκλασσικά αρχοντικά, κρέμονται μέχρι τη θάλασσα, με ατελείωτα σκαλοπάτια και  ανηφορικά δρομάκια να χαράσσουν τα μονοπάτια μέσα στην κωμόπολη.

Το Γύθειο είναι πλαισιωμένο επίσης  από  μια  πανέμορφη προκυμαία και ένα νησί, την Κρανάη! Βρίσκεται στη νότια άκρη της πόλη και ένας πεζόδρομος εύκολα θα μας οδηγήσει εκεί. Μπορούμε να επισκεφτούμε τον παραδοσιακό μανιάτικο  πύργο του Τζαννετάκη Γρηγοράκη, οπλαρχηγού της Επανάστασης, το ορόσημο της πόλης, τον φάρο που είναι χτισμένος από μάρμαρο καθώς και το μαγευτικό μικρό εκκλησάκι.

Χρόνος για βόλτα και μεσημεριανό φαγητό στις παραθαλάσσιες αλλά και τις κρυμμένες στις γειτονιές, ταβέρνες της πόλης.

Επιστροφή το βραδάκι στην Αθήνα με τις πιο όμορφες εικόνες.

Όμως όπως λένε οι Μανιάτες: «Ούτε μια, ούτε δύο, αλλά τρεις ζωές χρειάζεται κάποιος για να γνωρίσει  καλά τη Μάνη»!

 

 

Λιγότερα
Περιλαμβάνονται
 • Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν του γραφείου μας
 • Μία διανυκτέρευση σε κεντρικό ξενοδοχείο ***
 • Πρωινό
 • Διόδια
 • Συνοδός εκδρομής
 • Ασφάλιση ταξιδιωτικής αστικής ευθύνης
 • Φόρος διανυκτέρευσης ανά δωμάτιο
Δεν περιλαμβάνονται
 • Εισιτήριο βαρκάδας στο σπήλαιο Διρού
 • Είσοδοι σε μουσεία ή αρχαιολογικούς χώρους
 • Φαγητά/ποτά
 • Επιβάρυνση μονόκλινου + 20 €
Επιπλέον σημείωση

Χρήσιμη πληροφορία

 • Για την πραγματοποίηση της εκδρομής απαιτείται συμμετοχή τουλάχιστον 15 ατόμων και κατάθεση προκαταβολής 30%, τουλάχιστον δέκα ημέρες πριν την πραγματοποίηση της για την κράτηση της θέσης. (Τράπεζες: Πειραιώς, Εθνική και Alpha–ρωτήστε μας. Από διαφορετική τράπεζα, επιβαρύνεστε ολόκληρο το ποσό της προμήθειας της τράπεζας).
 • Η σειρά των περιηγήσεων ενδέχεται να τροποποιηθεί για την καλύτερη διεξαγωγή τους, χωρίς όμως να παραληφθεί κάτι από το πρόγραμμα.

 

 • Τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται περί μη διάδοσης του κορονοϊού.
 • Η χρήση μάσκας είναι δια νόμου υποχρεωτική.
 • Πληρότητα θέσεων λεωφορείου 85%.

Gallery