Καλάβρυτα

καλαβρυτα

Πρόταση εκδρομής: Ελάτε να οργανώσουμε μαζί την εκδρομή της μεγάλης παρέας σας και να σας μεταφέρουμε με τα λεωφορεία μας σε ένα από τους πιο ιστορικούς προορισμούς!

 

 

Είδος εκδρομής
Μονοήμερες
Πρόγραμμα

Επιβλητικοί ορεινοί όγκοι, καταπράσινα φαράγγια, άγριες βουνοκορφές, κρυστάλλινες πηγές με άφθονα νερά, πέτρινα καλοδιατηρημένα κτίρια, ιστορικά μοναστήρια και ιστορία  με βαρύνουσα σημασία!

Αναχώ...Read more

Επιβλητικοί ορεινοί όγκοι, καταπράσινα φαράγγια, άγριες βουνοκορφές, κρυστάλλινες πηγές με άφθονα νερά, πέτρινα καλοδιατηρημένα κτίρια, ιστορικά μοναστήρια και ιστορία  με βαρύνουσα σημασία!

Αναχώρηση από την Αθήνα για το Διακοφτό. Εκεί θα επιβιβαστούμε  στον Οδοντωτό για να ακολουθήσουμε 22 μαγευτικά χλμ. διαδρομής μέσα στο φαράγγι του Βουραϊκού. Γλιστρώντας ανάμεσα σε σήραγγες, κάθετους βράχους  και δίπλα στον «φλύαρο» Βουραϊκό ποταμό που  κυλάει αφρίζοντας, το γραφικό τρενάκι σκαρφαλώνει με τους δικούς του ρυθμούς στις κατάφυτες πλαγιές του Χελμού, που κάθε εποχή ντύνονται με διαφορετικά χρώματα και μας μαγεύουν...

Το λεωφορείο μας, θα μας περιμένει στα ιστορικά Καλάβρυτα  έναν προορισμό για όλες τις εποχές του χρόνου, λόγω της προνομιακής τους θέσης και του σπάνιου φυσικού κάλλους. Ένας τόπος με αξιοθέατα ιστορικά, αρχαιολογικά και θρησκευτικά μνημεία και με μια όμορφη φύση να τα  αγκαλιάζει. Από τον σταθμό του τρένου θα συνεχίσουμε την εκδρομή μας. Επίσκεψη στη Αγία Λαύρα, την ιστορική μονή εκεί που κηρύχθηκε και ευλογήθηκε η επανάσταση από τον Παλαιών Πατρών Γερμανό κατά την εορτή του Ευαγγελισμού του 1821. Στο λόφο βόρειας της Μονής της Αγίας Λαύρας υψώνεται το μνημείο του Έθνους. Είναι το Ηρώο των αγωνιστών της Επανάστασης του 1821, που θυσιάστηκαν για την ανεξαρτησία του Ελληνικού Έθνους από τον Τουρκικό Ζυγό.

Θα δούμε τον τόπο θυσίας  της Μαρτυρικής πόλης, εκεί όπου 500 άνδρες από 13 ετών και άνω εκτελέστηκαν από τα στρατεύματα των Ναζί  τον Δεκέμβρη του 1943.  Το μνημείο μας θυμίζει τις μαρτυρικές ώρες που πέρασε ετούτος ο τόπος. Στις οριζόντιες μεγάλες πλάκες στον τόπο εκτελέσεως αναγράφονται τα ονόματα και η ηλικία των θυμάτων ενώ στην κορυφή του λόφου θα δούμε ένα μεγάλο άσπρο σταυρό.

Στο παλιό δημοτικό σχολείο, που χτίστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα, στεγάζεται το μουσείο ολοκαυτώματος με  φωτογραφικό και μαγνητοσκοπημένο υλικό από τις τραγικές στιγμές των Καλαβρύτων, καταθέσεις ανθρώπων που έζησαν το ολοκαύτωμα και επιβίωσαν από τις εκτελέσεις στον λόφο.

Χρόνος για φαγητό και για βόλτα στην όμορφη κωμόπολη στα παραδοσιακά καταστήματα με τα μοναδικής ποιότητας αγρο-κτηνοτροφικά, γαλακτοκομικά και άλλα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα.

Αναχωρώντας θα  επισκεφτούμε το Μέγα Σπήλαιο, το ιστορικό μοναστήρι. Βρίσκεται σε υψόμετρο 899 μέτρων και είναι φωλιασμένο στο άνοιγμα ενός φυσικού σπηλαίου ύψους 120μ, της οροσειράς του Χελμού (παίρνοντας έτσι το όνομά του), ενώ από κάτω ξεχωρίζει η κοιλάδα του Βουραϊκού ποταμού. Η πρόσοψη του σπηλαίου κλείνεται από κελιά που υψώνονται σε οκτώ ορόφους, ενώ στο μουσείο της Μονής φυλάσσονται τα κειμήλια της Ελληνικής επανάστασης. Από τον εξώστη η θέα είναι μοναδική ενώ  το τοπίο, η γραφικότητα του μοναστηριού και το ίδιο το σπήλαιο θα μας γοητεύσουν.

Επιστροφή το βραδάκι στην Αθήνα γεμάτοι από τις όμορφες εικόνες της  ορεινής Αχαΐας!

 

Λιγότερα
Περιλαμβάνονται
  • Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν 
  • Διόδια
  • Εισιτήριο Οδοντωτού
  • Αρχηγός εκδρομής
  • ΦΠΑ
Δεν περιλαμβάνονται
  • Είσοδοι σε μουσεία
  • Φαγητά / ποτά
  • Ότι θεωρείται ως προαιρετικό
Επιπλέον σημείωση

Η εκδρομή εκτελείται εφόσον υπάρχει ελάχιστη συμμετοχή 20 ατόμων.