ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ-ΒΙΕΝΝΗ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

vienna train Photo by julius Silver from Pixabay

Ντύσου ζεστά και ζήσε τα πιο παραμυθένια Χριστούγεννα στην καρδιά της Ευρώπης!

Είδος εκδρομής
Πολυήμερες
Ημερομηνία αναχώρησης
Πρόταση εκδρομής:22/12/2023
Τιμή
425.00€
Πρόγραμμα

1Η ΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΣΕΡΒΙΑ (900  χλμ περίπου)

Read more

1Η ΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΣΕΡΒΙΑ (900  χλμ περίπου)

Αναχώρηση το πρωί από Πειραιά/Αθήνα, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τη Σερβία. Με  ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε στον σταθμό των Ευζώνων. Έλεγχος των διαβατηρίων και αναχώρηση για τη Σερβία και την πόλη Κραγκουγιεβατς ή  Παρατσίν. Τακτοποίηση  στα  δωμάτια, δείπνο, διανυκτέρευση. 

2Η ΜΕΡΑ  ΣΕΡΒΙΑ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ  (560  χλμ)

Μετά το πρωινό αναχώρηση για Βουδαπέστη. Η διαδρομή μας από την πρωτεύουσα της Σερβίας το Βελιγράδι και προσπερνώντας το Νόβισαντ μας οδηγεί στα σύνορα Ουγγαρίας και την πόλη του Σέγκετ. Το απόγευμα το «Μαργαριτάρι του Δούναβη», η πανέμορφη Βουδαπέστη μας καλωσορίζει και μας προσκαλεί να τη γνωρίσουμε. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση. Χρόνος ελεύθερος στη διάθεσή σας για μια πρώτη γνωριμία με την Μαγυάρικη πρωτεύουσα, που τη χωρίζει ο Δούναβης και την ενώνουν οι πανέμορφες γέφυρές του. Δείπνο στο ξενοδοχείο. Μετά το δείπνο σας προτείνουμε μια μαγευτική κρουαζιέρα (προαιρετική) στο Φωταγωγημένο Δούναβη συνοδεία του ξεναγού μας. Μέσα από το πλοιάριο θα θαυμάσετε τα μεγαλοπρεπή κτήρια και τα εντυπωσιακά αξιοθέατα της πανέμορφης Βουδαπέστης. Διανυκτέρευση. 

3Η ΜΕΡΑ: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΒΙΕΝΝΗ (245  χλμ)

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Αυστρίας, τη Βιέννη με τη μαγευτική αυστριακή ύπαιθρο να συντροφεύει τη διαδρομή μας. Άφιξη στην πόλη του Μότσαρτ και του Στράους, θα μεταβούμε στο παλάτι του Σέμπρουν με τα 1400 δωμάτια και τους εξαίρετους κήπους του, την Όπερα, το μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το συγκρότημα των Ανακτόρων Χόφμπουργκ, το Κοινοβούλιο, το θαυμάσιο Νεογοτθικό Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου, το Μουσείο Καλών Τεχνών και όλα τα άλλα πανέμορφα κτίρια που στολίζουν την Αυστριακή πρωτεύουσα. Ελεύθερος χρόνος στον διάσημο πεζόδρομο Κερτνερ Στράσσε όπου μπορείτε να ψωνίσετε και τις περίφημες Βιεννέζικες σοκολάτες. Δείπνο στη Βιέννη. Επιστροφή αργά στο ξενοδοχείο μας στη Βουδαπέστη για διανυκτέρευση.

4Η ΜΕΡΑ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (ξενάγηση)

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

Μετά το πρωινό, επιβίβαση στο πούλμαν και ξεκινάμε για την ξενάγηση της βασίλισσας της τσιγγάνικης μουσικής. Η Βούδα πάνω σε χαμηλούς λόφους, η Πέστη απέναντί της σε μεγάλη πεδιάδα. Στη μέση ο γαλάζιος Θεός ο Δούναβης. Θα αρχίσουμε την ξενάγησή μας από την Πέστη. Θα επισκεφθούμε την Πλατεία Ηρώων, τον καθεδρικό ναό του Αγ. Στεφάνου και την Όπερα. Ύστερα διασχίζοντας τον Δούναβη θα βρεθούμε στη Βούδα για να δούμε τον Πύργο των Ψαράδων, τη θαυμαστή εκκλησία του Ματία και θα απολαύσουμε την εξαιρετική θέα που προσφέρει η πόλη από τον λόφο του Γκέλερτ. Το απόγευμα ελεύθερο να χαρείτε το «Παρίσι της Ανατολής». Αξιοποιήστε τον ελεύθερο χρόνο σας επισκεπτόμενοι τα πραγματικά αξιόλογα μουσεία της πόλης. Επισκεφθείτε τις θέρμες της πόλης, τo Κοινοβούλιο, την Εθνική Πινακοθήκη κ.α. Για τη διασκέδασή σας προτείνουμε τον Ζωολογικό κήπο. Για τις αγορές σας επισκεφθείτε τη λεωφόρο Ρακότσι και τον πεζόδρομο Βάτσι ή απολαύστε τον καφέ και το γλυκό σας στο CAFÉ NEW YORK το πολυτελέστερο καφέ της Ευρώπης. Δείπνο στο ξενοδοχείο. Για το βράδυ σας προτείνουμε προαιρετική διασκέδαση σε παραδοσιακή ταβέρνα με τσιγγάνικα βιολιά. Διανυκτέρευση

5Η ΜΕΡΑ: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ–BEΛΙΓΡΑΔΙ (560  χλμ)

Πρόγευμα, επιβίβαση στο πούλμαν και θα αναχωρήσουμε για την πανέμορφη πρωτεύουσα της Σερβίας το Βελιγράδι.  Επίσκεψη  στο  Ναό  του  Αγίου  Σάββα  Τα περισσότερα αξιοθέατα του Βελιγραδίου συγκεντρώνονται στην παλιά πόλη. Το πιο γνωστό και ωραίο σηµείο της παλιάς πόλης είναι το φρούριο Kalemegdan το οποίο έχει µετατραπεί σε ένα µεγάλο φανταστικό πάρκο και περιλαμβάνει πολλά αξιοθέατα όπως το στρατιωτικό µμουσείο, τον ζωολογικό κήπο αλλά και ωραία θέα στην πόλη και στους ποταµούς ∆ούναβη και Σάββα. Πολύ κοντά στο φρούριο βρίσκεται η πλατεία ∆ηµοκρατίας, µια μεγάλη και εντυπωσιακή πλατεία µε όμορφα κτίρια. Θα δούµε επίσης τον πύργο όπου εκτελέστηκε ο Ρήγας Φεραίος, που μοιάζει µε τον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, ο πύργος Νεµπόισα, ο οποίος χτίστηκε το 1460 και το όνοµα του σηµαίνει «ατρόµητος», διότι κατείχε καίρια θέση εκτός του βασικού οχυρωµατικού συστήµατος της πόλης του Βελιγραδίου. Μετά την κατάκτηση της περιοχής από τους Οθωµανούς, ο πύργος χρησιµοποιήθηκε ως φυλακή. Εκεί βρήκε τον θάνατο ο Ρήγας Φεραίος το 1798, ενώ αγωνιζόταν για την οργάνωση του απελευθερωτικού αγώνα. Η µετατροπή του πύργου σε µουσείο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας µεταξύ της Ελλάδας και της Σερβίας και δροµολογήθηκε το 2007. Αναχώρηση για  το  ξενοδοχείο  στην  ευρύτερη  περιοχή της  Σερβίας. Δείπνο. Διανυκτέρευση

6Η ΜΕΡΑ: ΣΕΡΒΙΑ – ΑΘΗΝΑ (900  χλμ περίπου)

Μετά το πρωινό, αφήνουμε τη Σερβία και ξεκινάμε το ταξίδι της επιστροφής μας για τον συνοριακό σταθμό των Ευζώνων. Έλεγχος των διαβατηρίων και συνεχίζουμε για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό. Άφιξη το βράδυ και τέλος της εκδρομής.

Λιγότερα
Περιλαμβάνονται

 

 • ∆ιαµονή σε ξενοδοχεία 3*  στη Σερβία  και 3* 'ή  4*  στη  Βουδαπέστη 
 • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις µε πολυτελή πούλµαν  όπως αναφέρονται
 • Ημιδιατροφή
 • Αρχηγός / Συνοδός εκδρομής
 • Ελληνόφωνος τοπικός ξεναγός στη Βουδαπέστη, Βιέννη, Βελιγράδι.
 • Ασφάλεια αστικής / επαγγελματικής ευθύνης TOUR OPERATOR
Δεν περιλαμβάνονται
 • Φόροι διαμονής στα ξενοδοχεία, check point πόλεων και διελεύσεις (35€)
 • Κρουαζιέρα στον Δούναβη (25€)
 • Δείπνο στα Τσιγγάνικα βιολιά (38€)
 • Είσοδος σε µουσεία & πόλεις
 • Αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους
 •  Ποτά, φιλοδωρήµατα  και ότι  αναφέρεται ως προαιρετικό
Επιπλέον σημείωση

Η εκδρομή εκτελείται εφόσον υπάρχει ελάχιστη συμμετοχή 20 ατόμων.

Η κράτηση στις εκδρομές θεωρείται έγκυρη με την κατάθεση προκαταβολής ή προεξόφλησης. 

(Η αποστολή χρημάτων από άλλη τράπεζα (έμβασμα) πλην εκείνων της εταιρίας μας, χρεώνεται με έξοδα και προμήθειες της τράπεζας τα οποία επιβαρύνεστε, αποδίδοντας στο γραφείο μας το απαιτούμενο ποσό που αντιστοιχεί ακριβώς στην τιμή της εκδρομής).

* Με την κατάθεση σας παρακαλείσθε να αναφέρετε στο καταθετήριο το επίθετο σας και την εκδρομή με την ημερομηνία αναχώρησης.

Gallery