Γκούρα- Λίμνη Δόξα-Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου Φενεού

doxa lake

Μια εκδρομή  οικολογικής  και αισθητικής αξίας στο οροπέδιο του Φενεού.  Η "ελβετική Κορινθία" ξεδιπλώνεται μπροστά μας σε όλη της τη μεγαλοπρέπεια, πανέμορφες εικόνες και να τοπία,  εκεί όπου η μυθολογία συναντά τη φύση και η φύση τον δημιουργό της...

Είδος εκδρομής
Μονοήμερες
Ημερομηνία αναχώρησης
23 Οκτωβρίου
Τιμή
20.00€
Πρόγραμμα

Αναχώρηση 08.00 από την Νέα Ιωνία με κατεύθυνση προς το Οροπέδιο του Φενεού.

Θα επισκεφτούμε τη μεγαλόπρεπη Γκούρα που είναι χτισμένη αμφιθεα...Read more

Αναχώρηση 08.00 από την Νέα Ιωνία με κατεύθυνση προς το Οροπέδιο του Φενεού.

Θα επισκεφτούμε τη μεγαλόπρεπη Γκούρα που είναι χτισμένη αμφιθεατρικά και διαθέτει μια πανέμορφη πετρόκτιστη πλατεία με παραδοσιακά καφενεδάκια.

Επόμενη στάση  μας είναι η τεχνητή Λίμνη Δόξα που βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 900μ και είναι κρυμμένη από τα γύρω βουνά. Είναι ένας παραμυθένιος τόπος με δέντρα, κυρίως έλατα, πεύκα και αγριοβελανιδιές, ενώ περιτριγυρίζεται από βουνοκορφές. Στο κέντρο της λίμνης υπάρχει το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου, μια χωμάτινη λωρίδα δρόμου μας οδηγεί για να το επισκεφθούμε, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα έναν σύντομο περίπατο περιμετρικά της λίμνης και μέσα στη μαγευτική φύση.

Θα ανεβούμε στο μοναστήρι του Αϊ Γιώργη πιο ψηλά στο βουνό. Το τριώροφο μοναστήρι με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και τη μεγάλη ιστορία, λειτούργησε ως Αρχηγείο της Φιλικής Εταιρείας αλλά και κρυφό σχολειό το 1821 και πρόσφερε υλικά και πνευματικά στην περιοχή και σε ολόκληρη τη χώρα. Θα μας γλυκάνει η ζεστή φιλοξενία των μοναχών συνάμα με το γλυκό τριαντάφυλλο που προσφέρουν, ενώ από τους εξώστες των επισκεπτών, θα μαγευτούμε από τη θέα της λίμνης και των  βουνών που την περικλείουν.

Το μεσημέρι θα γευματίσουμε (προαιρετικά) στη Στυμφαλία κάτω από τα πλατάνια και τις λεύκες.

Μετά το φαγητό μας θα επισκεφτούμε  το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας (είσοδος 4€, άνω των 65 2€, παιδιά έως 18 ετών δωρεάν) στο οποίο θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε και να γνωρίσουμε τα εκθέματα του μουσείου που σχετίζονται με την χλωρίδα και πανίδα του τόπου μας αλλά και του παραδοσιακού τρόπου  ζωής μιας άλλης εποχής. Στο μπαλκόνι του μουσείου με τα κιάλια θα παρατηρήσουμε και θα θαυμάσουμε τον προστατευόμενο από το πρόγραμμα Natura 2000 υδροβιότοπο της μυθικής λίμνης που είναι γεμάτη από κάθε είδους πτηνά και ψάρια.  Επιστροφή το απόγευμα στην Αθήνα γεμάτοι όμορφες εικόνες!

Λιγότερα
Περιλαμβάνονται
  • Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν
  • Αρχηγός εκδρομής
  • Διόδια
  • ΦΠΑ
Δεν περιλαμβάνονται
  • Φαγητά και ποτά
  • Ότι θεωρείται ως προαιρετικό
  • Η είσοδος στο μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας
Επιπλέον σημείωση