Δημητσάνα-Στεμνίτσα

dimitsana

Χωριά στολίδια, σε ένα ταξίδι μέσα στην ιστορία και τη φύση της Αρκαδίας! Μια εκδρομή στη Δημητσάνα και τη Στεμνίτσα πάντα ανταμείβει τις αισθήσεις!

Είδος εκδρομής
Μονοήμερες
Ημερομηνία αναχώρησης
22 Μαΐου
Τιμή
20.00€
Πρόγραμμα

Τα «πέτρινα κοσμήματα» της Αρκαδίας εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη με την ιστορία τους, την αρχιτεκτονική τους και τη φυσική ομορφιά του τοπίου!

Διαβάστε περισσότερα

Τα «πέτρινα κοσμήματα» της Αρκαδίας εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη με την ιστορία τους, την αρχιτεκτονική τους και τη φυσική ομορφιά του τοπίου!

Αναχώρηση στις 8.00 από το γραφείο μας και 08.15 από την Ομόνοια, κάνοντας μια μικρή ενδιάμεση στάση κατευθυνόμαστε προς  τη Στεμνίτσα που αποτελεί ολόκληρη ένα αξιοθέατο για την φυσική της ομορφιά και τη θέση της αλλά κυρίως για την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της, κηρυγμένη ως ιστορικός διατηρητέος οικισμός από το 1985. Καθώς το  βουνό αγκαλιάζει τα πέτρινα καλοδιατηρημένα σπίτια της, η γραφική πλατεία του χωριού και το κάστρο της μας θυμίζουν την πολύχρονη ιστορία της. Παραμονή για καφέ και βόλτα

Η Δημητσάνα είναι χτισμένη ψηλά σε δυο αντικριστούς λόφους, πάνω από το φαράγγι του Λούσιου. Θα επισκεφτούμε το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης που προβάλλει τη σημασία της υδροκίνησης στην παραδοσιακή κοινωνία μέσα σε ένα περιβάλλον με άφθονα τρεχούμενα νερά και πανύψηλα πλατάνια.

Ολόκληρο το χωριό είναι ένα ζωντανό μουσείο παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, με καταλυτικό ρόλο στην ελληνική επανάσταση του 1821, «η μπαρουταποθήκη του αγώνα» όπως την αποκαλούσε ο Κολοκοτρώνης. Ένας τόπος που το φυσικό κάλλος του δεν είναι τυχαίο αφού είχε εμπνεύσει τον μύθο του ιερού λουτρού του Δία στον ποταμό Λούσιο. Το αμφιθεατρικό τοπίο της Δημητσάνας και τα τετραώροφα κτήρια που είναι χτισμένα από τους Λαγκαδινούς χτίστες πάνω στον γκρεμό, προκαλούν τον  θαυμασμό του επισκέπτη. Το πράσινο και ο αναζωογονητικός φρέσκος ορεινός αέρας της Αρκαδίας είναι παντού. Η περιπλάνηση στα ανηφορικά στενά της είναι ένα ταξίδι στο χρόνο. Παραμονή για γεύμα και βόλτα.

Θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής αργά το απόγευμα για την Αθήνα.

Λιγότερα
Περιλαμβάνονται
  • Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν του γραφείου μας
  • Αρχηγός εκδρομής 
  • Διόδια
  • ΦΠΑ
Δεν περιλαμβάνονται
  • Φαγητά / ποτά
  • Είσοδοι σε μουσεία
  • Ότι θεωρείται ως προαιρετικό
Επιπλέον σημείωση

Σημαντική ενημέρωση

  • Σύμφωνα με το ΦΕΚ 2137/Β/30-4-2022, για την είσοδό σας σε Αρχαιολογικούς χώρους και Μουσεία, η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική. Η είσοδός πραγματοποιείται χωρίς την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού πλήρους κάλυψης - ανάρρωσης και εμβολιασμού.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2 ή N95) ή εναλλακτικά διπλή μάσκα (χειρουργική και υφασμάτινη) κατά τη διάρκεια της παραμονής εντός του λεωφορείου.

Gallery