Δημητσάνα

dimitsana

Την αποκαλούν και  «πέτρινο κόσμημα» της Αρκαδίας, εντυπωσιάζοντας τον επισκέπτη με την ιστορία, την αρχιτεκτονική της και τη φυσική ομορφιά του τοπίου!

Είδος εκδρομής
Μονοήμερες
Ημερομηνία αναχώρησης
13 Νοεμβρίου
Τιμή
20.00€
Πρόγραμμα

 

Αναχώρηση στις 07.30 από την Ομόνοια και 08.00 από το γραφείο μας,  κάνοντας μια μικρή ενδιάμεση στάση κατευθυνόμαστε προς τη Δημητσάνα.

Read more

 

Αναχώρηση στις 07.30 από την Ομόνοια και 08.00 από το γραφείο μας,  κάνοντας μια μικρή ενδιάμεση στάση κατευθυνόμαστε προς τη Δημητσάνα.

Χτισμένη ψηλά σε δυο αντικριστούς λόφους, πάνω από το φαράγγι του Λούσιου, η Δημητσάνα, η ιστορική πόλη της Αρκαδίας, έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός διατηρητέος οικισμός και όχι άδικα, αφου είναι γεμάτος μνήμες, μύθους και ιστορίες.

Θα επισκεφτούμε το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης (ατομικά έξοδα) που προβάλλει τη σημασία της υδροκίνησης στην παραδοσιακή κοινωνία μέσα σε ένα περιβάλλον με άφθονα τρεχούμενα νερά και πανύψηλα πλατάνια.

Ολόκληρο το χωριό είναι ένα ζωντανό μουσείο παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, με καταλυτικό ρόλο στην ελληνική επανάσταση του 1821, «η μπαρουταποθήκη του αγώνα» όπως την αποκαλούσε ο Κολοκοτρώνης. Ένας τόπος που το φυσικό κάλλος του δεν είναι τυχαίο αφού είχε εμπνεύσει τον μύθο του ιερού λουτρού του Δία στον ποταμό Λούσιο. Το αμφιθεατρικό τοπίο της Δημητσάνας και τα τετραώροφα κτήρια που είναι χτισμένα από τους Λαγκαδινούς χτίστες πάνω στον γκρεμό, προκαλούν τον  θαυμασμό του επισκέπτη. Το πράσινο και ο αναζωογονητικός φρέσκος ορεινός αέρας της Αρκαδίας είναι παντού. Η περιπλάνηση στα ανηφορικά στενά της είναι ένα ταξίδι στο χρόνο.Μπορείτε να επισκεφθείτε τις ιστορικές εκκλησίες, μουσεία και σχολές του χωριού.

Παραμονή για γεύμα, για όποιον επιθυμεί, και βόλτα. Θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής το απόγευμα για την Αθήνα.

Λιγότερα
Περιλαμβάνονται
 • Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν
 • Αρχηγός εκδρομής 
 • Διόδια
 • ΦΠΑ
Δεν περιλαμβάνονται
 • Φαγητά / ποτά
 • Είσοδοι σε μουσεία (ατομικά έξοδα)
 • Ότι θεωρείται ως προαιρετικό
Επιπλέον σημείωση

Τι μπορούμε να δούμε στη Δημητσάνα:

 • Στο μουσείο Υδροκίνησης: Την περιοδική έκθεση από το αρχείο του του Δημητσανίτη φωτογράφου Μιχάλη Παναγόπουλου (1888-1956) με τίτλο: "Βιογραφώντας στη Δημητσάνα", στην οποία αναδεικνύονται οι πολιτισμικές και κοινωνικές αλλαγές στην πόλη μέσα από πτυχές, γεγονότα και καινοτομίες της καθημερινότητας της τοπικής κοινωνίας της εποχής  που οδήγησαν στην εξέλιξη του τόπου διαχρονικά.
 • Το σπίτι του πατριάρχη Γρηγορίου του Ε΄, εκεί όπου σήμερα στεγάζεται το εκκλησιαστικό μουσείο
 • Τη βιβλιοθήκη της Δημητσάνας, που αποτελεί πρότυπο  δανειστικής βιβλιοθήκης
 • Τη Μητρόπολη του χωριού, την Αγία Κυριακή, ένα κτίσμα του 1834 που αντικατέστησε τον παλιό ναό του 1603

Gallery