7ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ-ΒΙΕΝΝΗ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

BUDAPEST

Με μία διανυκτέρευση και στην πιο γοητευτική πρωτεύουσα της Ευρώπης, τη Βιέννη!

Είδος εκδρομής
Πολυήμερες
Ημερομηνία αναχώρησης
Πρόταση εκδρομής: αναχώρηση 24/02/24
Τιμή
495.00€
Πρόγραμμα

Θες να δεις ποτάμια, δάση, πόλεις με ευρωπαϊκή κουλτούρα, μεγαλοπρεπή ανάκτορα, επιβλητικούς ναούς και κάστρα; Μια  εκδρομή για όσους απολαμβάνουν την πλούσια ποικιλία από αξιοθέατα με μια δόση αυτοκρατορικής αίγλης!

1Η ΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΣΕΡΒΙΑ

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα 06.00  το πρωί, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Σερβία. Με  ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε στο σταθμό των Ευζώνων. Έλεγχος των διαβατηρίων και αναχώρηση για την Σερβία. Τακτοποίηση  στα  δωμάτια, δείπνο, διανυκτέρευση.

2Η ΜΕΡΑ  ΣΕΡΒΙΑ – ΒΙΕΝΝΗ, ΑΥΣΤΡΙΑ

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Αυστρίας, την Βιέννη με την μαγευτική αυστριακή ύπαιθρο να συντροφεύει την διαδρομή μας. Άφιξη στην πόλη του Μότσαρτ και του Στράους. Μεταφορά  και  τακτοποίηση  στο  ξενοδοχείο. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Ελεύθερος  χρόνος για  μια πρώτη  γνωριμία  με  την πόλη. Διανυκτέρευση.

3Η ΜΕΡΑ ΒΙΕΝΝΗ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ, ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Μετά  το πρωινό θα μεταβούμε στο παλάτι του Σέμπρουν με τα 1400 δωμάτια και τους εξαίρετους κήπους του, την Όπερα, το μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το συγκρότημα των Ανακτόρων Χόφμπουργκ, το Κοινοβούλιο, το θαυμάσιο Νεογοτθικό Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου, το Μουσείο Καλών Τεχνών και όλα τα άλλα πανέμορφα κτίρια που στολίζουν την Αυστριακή πρωτεύουσα. Ελεύθερος χρόνος στον διάσημο πεζόδρομο Κερτνερ στράσσε όπου μπορείτε να ψωνίσετε και τις περίφημες Βιεννέζικες σοκολάτες. Γεύμα  σε  τοπικό εστιατόριο  στην Βιέννη και αναχώρηση  για την Βουδαπέστη. Το «Μαργαριτάρι του Δούναβη», η πανέμορφη Βουδαπέστη μας καλωσορίζει και μας προσκαλεί να την γνωρίσουμε. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση. Χρόνος ελεύθερος στην διάθεσή σας για μια πρώτη γνωριμία με την Μαγυάρικη πρωτεύουσα, που την χωρίζει ο Δούναβης και την ενώνουν οι πανέμορφες γέφυρές του.  Το απόγευμα αναχώρηση για τη Βουδαπέστη. Τακτοποίηση στα δωμάτια και διανυκτέρευση.

4Η ΜΕΡΑ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ-ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ ΧΩΡΙΑ, ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Πρωινό και αναχώρηση για τα Παραδουνάβια χωριά (Έστεργκομ, όπου βρίσκεται ο θρησκευτικός θησαυρός των Ούγγρων, Βίζεγκραντ και Αγ. Ανδρέας). Επιστροφή το απόγευμα στην πόλη και επίσκεψη στο καταπράσινο νησί της Μαργαρίτας. Για το βράδυ σας προτείνουμε μια μαγευτική κρουαζιέρα (προαιρετική) στο Φωταγωγημένο Δούναβη συνοδεία του ξεναγού μας. Μέσα από το πλοιάριο θα θαυμάσετε τα μεγαλοπρεπή κτήρια και τα εντυπωσιακά αξιοθέατα της πανέμορφης Βουδαπέστης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

5Η ΜΕΡΑ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ, ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Πρωινό, επιβίβαση στο πούλμαν και ξεκινάμε για την ξενάγηση της βασίλισσας της τσιγγάνικης μουσικής. Η Βούδα πάνω σε χαμηλούς λόφους, η Πέστη απέναντί της σε μεγάλη πεδιάδα. Στη μέση ο γαλάζιος Θεός ο Δούναβης. Θα αρχίσουμε την ξενάγησή μας από την Πέστη. Θα επισκεφθούμε την Πλατεία Ηρώων, τον καθεδρικό ναό του Αγ. Στεφάνου και την Όπερα. Ύστερα διασχίζοντας τον Δούναβη θα βρεθούμε στην Βούδα για να δούμε τον Πύργο των Ψαράδων, την θαυμαστή εκκλησία του Ματία και θα απολαύσουμε την εξαιρετική θέα που προσφέρει η πόλη από τον λόφο του Γκέλερτ. Το απόγευμα ελεύθερο να χαρείτε το «Παρίσι της Ανατολής». Αξιοποιήστε τον ελεύθερο χρόνο σας επισκεπτόμενοι τα πραγματικά αξιόλογα μουσεία της πόλης. Επισκεφθείτε τις θέρμες της πόλης, τo Κοινοβούλιο, την Εθνική Πινακοθήκη κ.α. Για την διασκέδασή σας προτείνουμε τον Ζωολογικό κήπο. Για τις αγορές σας επισκεφθείτε τη λεωφόρο Ρακότσι και τον πεζόδρομο Βάτσι ή απολαύστε τον καφέ και το γλυκό σας στο CAFÉ NEW YORK το πολυτελέστερο καφέ της Ευρώπης. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση σε ταβέρνα με τσιγγάνικα βιολιά. Διανυκτέρευση.

6Η ΜΕΡΑ: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ–ΣΕΡΒΙΑ

Πρόγευμα, επιβίβαση στο πούλμαν και θα αναχωρήσουμε για την πανέµορφη πρωτεύουσα της Σερβίας το Βελιγράδι.  Επίσκεψη  στο  Ναό  του  Αγίου  Σάββα  Τα περισσότερα αξιοθέατα του Βελιγραδίου συγκεντρώνονται στην παλιά πόλη. Το πιο γνωστό και ωραίο σηµείο της παλιάς πόλης είναι το φρούριο Kalemegdan το οποίο έχει µετατραπεί σε ένα µεγάλο φανταστικό πάρκο και περιλαµβάνει πολλά αξιοθέατα όπως το στρατιωτικό µουσείο, τον ζωολογικό κήπο αλλά και ωραία θέα στην πόλη και στους ποταµούς ∆ούναβη και Σάββα. Πολύ κοντά στο φρούριο βρίσκεται η πλατεία ∆ηµοκρατίας, µια µεγάλη και εντυπωσιακή πλατεία µε όµορφα κτίρια. Θα δούµε επίσης τον πύργο όπου εκτελέστηκε ο Ρήγας Φεραίος, που µοιάζει µε τον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, ο πύργος Νεµπόισα, ο οποίος χτίστηκε το 1460 και το όνοµα του σηµαίνει «ατρόµητος», διότι κατείχε καίρια θέση εκτός του βασικού οχυρωµατικού συστήµατος της πόλης του Βελιγραδίου. Μετά την κατάκτηση της περιοχής από τους Οθωµανούς, ο πύργος χρησιµοποιήθηκε ως φυλακή. Κι εκεί βρήκε τον θάνατο ο Ρήγας Φεραίος το 1798, ενώ αγωνιζόταν γιατην οργάνωση του απελευθερωτικού αγώνα. Η µετατροπή του πύργου σε µουσείο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας µεταξύ της Ελλάδας και της Σερβίας και δροµολογήθηκε το 2007. Αναχώρηση για  το  ξενοδοχείο  στην  ευρύτερη  περιοχή της  Σερβίας. Δείπνο. Διανυκτέρευση

7Η ΜΕΡΑ: ΣΕΡΒΙΑ – ΑΘΗΝΑ 

Μετά το πρωινό, αφήνουμε την Σερβία και ξεκινάμε το ταξίδι της επιστροφής μας για τον συνοριακό σταθμό των Ευζώνων. Έλεγχος των διαβατηρίων και συνεχίζουμε για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό. Άφιξη το βράδυ και τέλος της εκδρομής.

Λιγότερα
Περιλαμβάνονται

TIMH KATΑ  ATOMO:  495€ 

ΔΙΑΦΟΡΑ  ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ:   195  €

 • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις µε πολυτελές πούλµαν  όπως αναφέρονται παραπάνω
 • ∆ιαµονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία Βιέννη-Βουδαπέστη-Σερβία  ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ
 • ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ
 • Αρχηγός / Συνοδός
 • Ασφάλεια αστικής / επαγγελματικής ευθύνης TOUR OPERATOR
Δεν περιλαμβάνονται
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, νυκτερινά κέντρα
 • Θεάματα, ποτά, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά κλπ. και ότι δεν αναγράφεται ρητά στα περιλαμβάνει
 • Κρουαζιέρα στο Δούναβη (25€)
 • Άγιος Σάββας ,Βελιγράδι (3€)
 • Δείπνο στα Τσιγγάνικα βιολιά(40€)
 • Φόροι διαμονής στα ξενοδοχεία, check point πόλεων και διελεύσεις (35€)
Επιπλέον σημείωση

Απαιτείται ταυτότητα νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες ή διαβατήριο.

Η εκδρομή εκτελείται εφόσον υπάρχει ελάχιστη συμμετοχή 25 ατόμων.

Η κράτηση στις εκδρομές θεωρείται έγκυρη με την κατάθεση προκαταβολής ή προεξόφλησης.